Általános iskolások látogattak az Állatorvostudományi Egyetemre

Utolsó módosítás: 2018.08.20 06:47

2018-06-11

 „Elképesztően inspiráló közeg, ami a kedves és segítőkész munkatársaival együtt azt üzente, hogy érdemes továbbtanulni.” – így látták egyetemünket a múlt héten hozzánk ellátogató Kőbányai Kada Mihály Általános Iskola tanulói és tanárai. A gyerekek egy rendhagyó egyetemlátogatáson vehettek részt, hogy közelebbről is megismerjék egyetemünket, bepillantást nyerve az itt folyó pezsgő diákéletbe és oktatói munkába.

A 10-ik kerületi Kada utcából érkezett hozzánk egy lelkes kis csoport, akik a Csatlós szobor tövében izgatottan várták, hogy körbevezessük őket a kampuszon. Osztályfőnöki órán a tanárok sokat foglalkoztak azzal, hogy a gyerekeket megfelelően felkészítsék a magyar iskolarendszerről, és minél több információval ellássák a továbbtanulást érintő lehetőségekről, ezért nagyon örültünk, hogy első „terepmunkára” hozzánk, az Állatorvostudományi Egyetemre érkeztek.

A csillogó tekintetek kereszttüzében munkatársaink bemutatták az újonnan elkészült Egyetemtörténeti Kiállításunkat, majd végig kísérték őket a tantermeken keresztül, a Hallgatói Központon és a parkon át, egészen könyvtárig.

Azért esett a választásunk az Állatorvostudományi Egyetemre, mert nagyon sok gyermeknek tetszik az állatorvosi-, és az állatorvos asszisztensi szakma, így izgatottan készültek a találkozóra.” – tette hozzá Máthéné Jassó Anikó osztályfőnök. Kiemelte, hogy ez a találkozás különösen fontos inspiráció volt a diákoknak, hogy érdemes továbbtanulni, diplomát szerezni.

Talán korainak tűnhet, hogy az osztályfőnökök már most kiemelt figyelmet fordítanak a továbbtanulási lehetőségek bemutatására, de fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél előbb megismerjék a különböző szakmákat, egyetemeket, főiskolákat. Ennek köszönhetően az érettségiző diákok könnyebben boldogulhatnak, hiszen a felsőoktatási intézmények által nyújtott képzéseket megismerve határozottabb elképzeléssel rendelkeznek majd, amikor a megfelelő egyetem vagy főiskola kiválasztására kerül a sor.

 „Hatalmas élmény volt a gyerekek számára ez az egyetemlátogatás, hazafelé vezető úton is folyamatosan egymásnak mesélték az új élményeiket.” – mesélte a látogatás után az osztályfőnök.

Hálásak vagyunk, hogy bemutathattuk az egyetem kampuszát a Kada Mihály Általános Iskola diákjainak. A jövőben is várunk minden olyan érdeklődő általános- és középiskolai csoportot, akik szívesen megismernék az Állatorvostudományi Egyetemet.

További képekért látogasson el a következő oldalra.