11. félév Élelmiszer-higiénia gyakorlat

Utolsó módosítás: 2017.03.15 23:24
Kurzus11. félév Élelmiszer-higiénia gyakorlat
NyelvMagyar
Jellegkötelező
Értékelésgyakorlati jegy + vizsga (kollokvium)
Év/félév6/1
Kredit3
Előadás0 óra/félév
Gyakorlat80 óra/félév
Szakállatorvos (magyar)
TanszékÉlelmiszerhigiéniai Tanszék

A kurzus leírása

A gyakorlat keretében teljesítendő feladatok

A gyakorlat keretében teljesítendő feladatok a következők:

 

Feladat

1

Húsvizsgálat a vágóhídon

 

1.1. Sertés és/vagy szarvasmarha

 

1.2. Baromfi és/vagy házinyúl

2

Elsődleges termelés élelmiszer-biztonsági ellenőrzése

3

Élelmiszer-előállító üzem nyilvántartásba vétele, engedélyezése

4

Nyilvántartott és/vagy engedélyezett élelmiszer-előállító létesítmény ellenőrzése

5

Élelmiszerek szállításának és nagykereskedelmi raktározásának ellenőrzése

6

Élelmiszerek kiskereskedelmi forgalmazásának ellenőrzése

7

Vendéglátóhelyek, közétkeztető létesítmények ellenőrzése

8

Kistermelői élelmiszer-előállítás, -feldolgozás és -forgalmazás ellenőrzése

Az 1. pontban jelölt feladat teljesítése kötelező; időtartama 2 hét, amelyből minimálisan 1 hetet sertés és/vagy szarvasmarha vágóhídon kell tölteni.

A 2-8. pontban jelölt feladatok közül legalább 70% (összesen 5 feladat) teljesítése kötelező.