Tógazdasági halak tenyésztése és takarmányozása

Utolsó módosítás: 2016.01.30 10:44
KurzusTógazdasági halak tenyésztése és takarmányozása
NyelvMagyar
Jellegfakultatív B
Értékelésvizsga (kollokvium)
Év/félév4/1
Kredit2
Előadás15 óra/félév
Gyakorlat0 óra/félév
Szakállatorvos (magyar) biológia BSc
TanszékÁllattenyésztési, Takarmányozástani és Laborállat-tudományi Tanszék

A kurzus leírása

A tantárgy célja a hazai legfontosabb halfajok tenyésztésének és takarmányozásának megismertetése.

Tematika:

- A halastavi termelés biológiai alapjai
- A halak biológiája
- Emésztés-élettani, anyagforgalmi sajátosságok
- A halak szaporodásbiológiája
- Halgenetika, tenyésztési eljárások
- Tógazdasági haltenyésztés
- Pontytenyésztés
- A növényevő halak (amur, busa) tenyésztése
- A ragadozó halak (csuka, harcsa) tenyésztése
- A legfontosabb haltakarmányok
- A haltakarmányozás alapelvei
- Hiánybetegségek

Felelős tanár (előadó): dr. Bersényi András

Szükséges előtanulmányok: Állatorvostan hallgatóknak Takarmányozástan I. és II., illetve biológus hallgatóknak élettan és biokémia vizsga teljesítése.

A fakultáció kezdését a hallgatókkal dr. Bersényi András beszéli meg. Az érintettek visszajelzését várja, hogy az időpontban meg tudjanak egyezni.