Vadhúselőállítás ökológiája

Utolsó módosítás: 2016.05.09 00:28
KurzusVadhúselőállítás ökológiája
NyelvMagyar
Jellegfakultatív B
Értékelésvizsga (kollokvium)
Év/félév3/2
Kredit3
Előadás18 óra/félév
Gyakorlat12 óra/félév
Szakállatorvos (magyar) biológia BSc biológia MSc
TanszékEgzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

A kurzus leírása

A tantárgy felelőse/oktatója: Dr. Marosán Miklós

Meghirdetés féléve, ajánlott időbeli helye a mintatanterv szerint:

  • Állatorvosi szak 6.,
  • biológia BSc szak 4.,
  • biológus MSc szak 2. félévtől

Előtanulmányi feltétel: Vadászati állattan

A tantárgy a vad elejtésétől a fogyasztó asztalára kerülő vadhús élelmiszerhigiéniai kérdéseivel foglalkozik. A tantárgy keretében a hallgatók megtanulhatják a vadhús, mint élelmiszer és alapanyag kezelésének, előállításának szabályait. Kiemelt szerepet kapnak a vadhús minőségét esetlegesen károsító tényezők kivédésének lehetőségei.