Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Vet Events – Kiállítás megnyitó és hallgatói koncert

Vet Events – Kiállítás megnyitó és hallgatói koncert

Budapest, 2018. március 7. – Dr. Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora, ünnepélyes keretek között nyitotta meg a magyar állatorvosképzés és az egyetem történetét bemutató kiállítást és Jakab Flóra egyetemi hallgató természetfotóiból készült tárlatot, amelyet a XII. Állatorvosi Hallgatói Koncert követett.

Az egyetem aulájának földszintjén az újonnan kialakított kiállítótérben kapott helyet az egyetem történetével foglalkozó kiállítás, amely Váradi Adél kitartó munkája nyomán valósult meg. A kiállítás az Állatgyógyászati Tanszék 1787-es alapításától a 21. század elejéig – tárgyi és írásos emlékek segítségével – az állatorvosi felsőoktatás és a campus fejlődésén keresztül egészen az egyetem ismételt önállóságának küszöbéig kalauzolja végig az érdeklődőket.

Óriási dolog, hogy először nyílik egy olyan kiállítás, amelyik a magyar állatorvoslás történetét mutatja be. A korábban karzaton található állatorvoslás történetét és az egyetemünket bemutató kiállítás egy része most új, állandó termet kapott, és ahogy azt megálmodtuk, a másik teremben mindig időszakos kiállításokat lehet majd megtekinteni. Most Jakab Flóra képeiből készült válogatást nézhetik meg a kedves vendégek.” – nyitotta meg az estét Dr. Sótonyi Péter rektor.

Az aula időszakos kiállításokat befogadó termében pedig Jakab Flóra harmadéves állatorvostan hallgató természetfotóiból készült kiállítás várja a látogatókat. Flóra óvodás kora óta állatorvosnak készült, de a természetfotózás igazi szerelmeseként hódol a fotózás egyik legnehezebb műfajának.

 „Órákon át mozdulatlannak lenni, sárban, száz métereken át kúszni-mászni, csak hogy olyan közel kerülhessek a témához, amennyire csak lehet, így minden egyes kép elkészítését örök emlékként őrzöm. A fotózás és a természet közelsége kiragad a mindennapokból, kikapcsol és feltölt.” (Jakab Flóra)

A kiállításon látható természetfotók többsége már díjnyertes és minden elérhető témában találhatunk néhányat közöttük – vannak makrófelvételek, emlősökről, madarakról vagy éppen éjszakai tájról készült képek, amelyek nélkülöznek minden képi módosítást és retusálást.

A kiállítás megnyitót a XII. Állatorvosi Hallgatói Koncert követte, amelyet minden évben megszerveznek, és amelynek fővédnöke Dr. Sótonyi Péter rektor. Az Állatorvosi Hallgatói Koncert összefogja azokat a műkedvelő fiatalokat, akik komoly szakmai tanulmányaik mellett időt és energiát nem sajnálva részt vesznek évről évre benne.

A kiállítás kedden délutánonként 12-16 óra között, további időpontokban pedig előzetes egyeztetést követően látogatható. Bejelentkezés Váradi Adél muzeológusnál a 36-1-478-4226-os központi telefonszámon vagy e-mailben a varadi.adel[PUT_AT_HERE]univet.hu címen.

Az eseményről készült képeket a következő linkre kattintva megtekintheti.