Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek “Egerek és patkányok” – Laboratóriumi rágcsálók betegségei workshop

“Egerek és patkányok” – Laboratóriumi rágcsálók betegségei workshop

Az Állatorvostudmányi Egyetem Patológiai Tanszékének szervezésében egyetemünk először láthatta vendégül Krista M.D. La Perle-t, DVM, PhD, Dipl. ACVP az „Egerek és patkányok – Laboratóriumi rágcsálók betegségei” című szakmai nap keretében. Krista La Perle az amerikai Állatorvosi Főiskola professzora, az Összehasonlító Patológia és Egér Fenotípusos Megosztott Erőforrás program igazgatója, az Ohio Állami Egyetem előadója, szakmájának elismert tudósa, aki először adott elő egyetemünkön.

Fantasztikus érzés volt, hogy a terület szakértőjétől kaptunk elsőkézből információkat!” – számolt be az egyik lelkes résztvevő.

Az eseményre közel 70 fő hallgató, tanszéki munkatárs és olyan külföldi cégek jelentkeztek Bécsből, Zürichből és Bukarestből, akik laborálatokkal dolgoznak.

A résztvevők beszámolói alapján rendkívüli sikerrel zárult az esemény, amelyet reményeink szerint a jövőben is megszervezhetünk:

Széleskörű betekintést nyertünk a laborállatok patológiájába, amit a későbbiekben is fel tudok majd használni diagnosztikai munkám során.

Nagyon didaktikus, logikusan felépített előadás volt, azok is tudták követni, akik nem foglalkoztak még sokat laboratóriumi rágcsálókkal.”

Az előadó rendkívüli alapossággal foglalta össze a legfontosabb anatómiai és patológiai alapokat a kutató szemszögéből.”

Sajnálom, hogy csak az első felén tudtam részt venni, de így is sokat tanultam.

A workshop szünetében a szervezők a külföldi vendégeknek és Krista La Perle-nek egy campus túra keretében mutatták be az egyetemet és a Patológiai Tanszéket.

A teljes workshop megtekinthető az alábbi linkre kattintva:

https://www.youtube.com/watch?v=0YKxsjlkECM

A szervezést köszönjük a Patológiai Tanszék két munkatársának, Erdélyi Ildikónak és Mándoki Mírának. Az esemény nem valósulhatott volna a Charles Louis Davis Foundation támogatása nélkül.