Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek IDUS2018 – Idén az Állatorvostudományi Egyetem is rámozdult az Egyetemi Sportfesztiválra

IDUS2018 – Idén az Állatorvostudományi Egyetem is rámozdult az Egyetemi Sportfesztiválra

Idén 3. alkalommal rendezte meg szeptember 20-án a világ egyik legnagyobb egyetemi szabadidősport rendezvényét, a Budapesti Egyetemi Sportfesztivált a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) együttműködésével, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatásával. Idén az Állatorvostudományi Egyetem is részt vett a programsorozatban.

Az UNESCO által meghirdetett Egyetemi Sport Nemzetközi Napja (IDUS) keretében tartott eseménynek budapesti házigazdája a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) volt. Ezzel Magyarország is csatlakozott a FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) 174 tagországának világot behálózó rendezvényéhez

A Budapesti Egyetemi Sportfesztivál programjai amellett, hogy kiemelten a sportról és a fizikai aktivitásról szóltak, párhuzamosan lehetőséget adtak az egyetemisták egészséges életmódjának figyelemfelhívására, népszerűsítésére előadások és sport témájú programok formájában.

A MEFS egyik fő célja a rendezvénnyel, hogy a hallgatók mindennapjaiba szervesen beépüljön a heti 3×45 perc mozgás, melyet élete folyamán is megtart. A MEFS folyamatosan azon dolgozik, hogy szabadidősportos kampányaival megfelelő külső motivációt biztosítson a felsőoktatásban tanulóknak arra, hogy szerves részét képezze mindennapi életüknek a tanulás mellett a sport is. Az IDUS-t e kettősség jegyében szervezték tagintézményeikkel karöltve.

Védnökök: prof. dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága elnöke, dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára, prof. dr. Bódis József, az EMMI oktatásért felelős államtitkára, dr. Simicskó István kormánybiztos, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke, prof. dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke, dr. Koltay András, az NKE rektora és dr. Sára Botond, Józsefváros polgármestere.

Az IDUS 2018 – Budapesti Egyetemi Sportfesztiválhoz az Állatorvostudományi Egyetem is csatlakozott. Az egyetem belvárosi campusán számtalan mozgalmas, kihívásokat rejtő feladattal és programmal vártunk mindenkit: volt buborékfoci, frizbi bemutató, falmászás, trükkös kerékpározás, kézilabda verseny.

A felhíváshoz híven az egyetem hallgatói „Rá mozdultak” a programjainkra és közösen kimozogták a tanulás fáradalmait.