Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Pályaorientációs napon járt az Állatorvostudományi Egyetem

Pályaorientációs napon járt az Állatorvostudományi Egyetem

Idén először szerveztek pályaorientációs napot a Kada Mihály Általános Iskolában, ahonnan az Állatorvostudományi Egyetem sem hiányozhatott. A délelőtti program keretében a gyerekek közelebbről is megismerkedhettek az Állatorvostudományi Egyetemmel és az itt folyó képzésekkel, valamint elmélyülhettek az állatorvosi és a kisállatgyógyászati asszisztensi szakma rejtelmeiben. A bátrabbak pedig interaktív játékok keretében kiskutyák testhőmérsékletét és pulzusát is megmérhették.

Talán korainak tűnhet, de a Kada Mihály iskolában már most kiemelt figyelmet fordítanak a továbbtanulási lehetőségek bemutatására, és fontosnak tartják, hogy a gyerekek minél előbb megismerjék a különböző szakmákat, egyetemeket, főiskolákat. Elengedhetetlennek tartják, hogy elősegítség a tanulók szakmai jövőképének a formálódását és felkeltsék a gyerekek érdeklődését a különböző pályák iránt. A pályaorientációs napra meghívást kaptak szülők és korábban itt végzett hallgatók is, akik meséltek a munkájukról és bemutatták a szakmájukat.

Vidám és érdeklődő tekintetek kereszttüzében számtalan kérdéssel kellett megbirkózniuk az egyetemünket képviselő végzős hallgatóknak és asszisztensnek. Közel 100 diák volt kíváncsi, hogy milyen állatorvosnak lenni és állatokat gyógyítani, de a vállalkozószelleműek ki is próbálhatták magukat: kiskutyák testhőmérsékletét és pulzusát is megmérték, de a biológiatudásuk is terítékre került, amikor különböző állatok koponyáit kellett beazonosítaniuk.

Köszönjük a meghívást a Kada Mihály Általános Iskolának, és reméljük jövőre is mesélhetünk a pályaorientációs napon az állatorvosi szakma szépségeről.