Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A Széchenyi-egyetem tiszteletbeli doktora lett Dr. Sótonyi Péter rektor

A Széchenyi-egyetem tiszteletbeli doktora lett Dr. Sótonyi Péter rektor

A Széchenyi István Egyetem rektora, Dr. Földes Péter díszdoktori címmel tüntette ki Dr. Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát.

A kitüntetés átadására a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának bicentenáriumi ünnepségén került sor, október 25-én, Mosonmagyaróváron, ahol Sótonyi rektor úr harmadik honoris causa címét vehette át a Semmelweis Egyetem és a Kaposvári Egyetem után.

Dr. Sótonyi Pétert, az Állatorvostudományi Egyetem rektorát, tanszékvezető egyetemi tanárát a Széchenyi István Egyetem tiszteletbeli doktori címével tüntették ki. Dr. Kóczy T. László professzor, a Széchenyi-egyetem doktori tanácsának elnöke olvasta fel a laudációt, amelyben sok más mellett elhangzott, hogy Dr. Sótonyi Péter 44 alkalommal nyerte el a legjobb oktató címet. 1999-ben „Az év legjobb oktatója Magyarországon” fődíjjal ismerték el tanári tevékenységét. Az MTA doktora, a Magyar Anatómusok Társaságának elnöke, az Állatorvos-anatómusok Világszövetségének alelnöke.

A Széchenyi-egyetem tiszteletbeli doktora lett Dr. Sótonyi Péter (Fotó: Májer Csaba József)

Édesapám, Dr. Sótonyi László 75 évvel ezelőtt lépte át az Óvári Akadémia küszöbét, mint hallgató. Azok között a preparátumok között nőttem fel, amiket ő készített, és itt a folyosón láthatók. A sors kegyeltjének tartom magamat, hogy ugyanabban az évben kaphatom meg a honoris causa doktori címet, amikor édesapám munkásságából kiállítás nyílt ugyanitt, és emléktáblát avattak a tiszteletére. Családunkban szinte mindenki Óváron végzett az Akadémián, édesapám, testvérem, nővérem, sógorom, nagybátyám.” – sorolta Sótonyi Péter.

Szívből gratulálunk Rektorunknak a kitüntetéshez, munkájához további erőt és jó egészséget kívánunk.

(Forrás: kisalfold.hu)