Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek III. Egészséghét #kezetmosnimenő

III. Egészséghét #kezetmosnimenő

November 12-18. között a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete immáron III. alkalommal rendezte meg az antimikrobiális rezisztenciára épülő rendezvényét, az Egészséghetet, amelyhez az Állatorvostudományi Egyetem is csatlakozott.

Az Egyesület célja az volt, hogy minél több emberhez eljutassák az üzenet: az antimikrobiális rezisztencia globális méreteket ölt, ám odafigyeléssel a rezisztencia terjedésének sebessége fékezhető. Az idei évben célközönségük az egyetemi hallgatók voltak, így az Állatorvostudományi Egyetemre is ellátogattak az önkéntesek.

A Hallgatói Központban felállított információs standnál lehetőség nyílt az antimikrobiális rezisztenciáról szóló plakátkiállítás megtekintésére, angol, illetve magyar nyelvű kvíz és ismeretterjesztő összefoglaló kitöltésére és fényképek készítésére. A kvízt helyesen kitöltők számos nyeremény közül választhattak.

Nagy öröm volt számunkra, hogy a hallgatók ilyen mértékű érdeklődést mutattak az esemény iránt, a büfé területén szinte minden asztalnál kvízt kitöltőket láthattunk. Reméljük, legközelebb is ilyen lelkes hallgatókkal találkozhatunk!” – osztotta meg velünk élményeit Szumutku Fanni, a III. Egészséghét főszervezője.