Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Marokkó, a lovas versenyek hazája – A legnevesebb lóversenysport intézményének vezetője ellátogatott egyetemünk tangazdaságába

Marokkó, a lovas versenyek hazája – A legnevesebb lóversenysport intézményének vezetője ellátogatott egyetemünk tangazdaságába

Európa egyik legjobb állatorvosképző intézményeként büszkék vagyunk a különböző oktatási szervezetekkel és lovas témában jártas intézményekkel ápolt szoros és jól működő kapcsolatainkra. A további sikeres szakmai kapcsolataink és nemzetközi lovas intézményekkel kötött együttműködéseink előmozdítása érdekében láttuk vendégül az Állatorvostudományi Egyetem Üllői Tangazdaságában a SOREC, Marokkó első számú lovas intézményének az igazgatóját, Omar Skalli-t és delegációját.

A SOREC Marokkó első számú lovas intézménye, amely a Mezőgazdasági és Halászati Gazdálkodás Minisztériumának fennhatósága alá tartozik. A szervezet felügyeli a versenylovak tenyésztését, illetve a marokkói lovas versenyek szervezéséért és a szervező intézmények működéséért is felel.

A lovak esetében a törött láb gyakran végzetes lehet. Bár az elmúlt években rengeteget fejlődött az állatorvos-tudomány, minden lovat műtéttel még nem tudnak meggyógyítani. Mivel a versenylovak között a leggyakoribb a törést, ezért is tartotta fontosnak a találkozót a két fél, mert Európában, sőt az egész világon egyedülálló módon az Állatorvostudományi Egyetem Lógyógyászati Klinikáján végeznek olyan speciális lócsontsebészeti műtéteket, melyeknek köszönhetően a lovak sokkal nagyobb eséllyel térhetnek vissza a versenyekhez.

A látogatás továbbá lehetőséget biztosított a szakmai tapasztalatok cseréjére és a két intézmény közötti együttműködés elmélyítésére is.