Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Továbbra is töretlen a TDK népszerűsége diákjaink körében

Továbbra is töretlen a TDK népszerűsége diákjaink körében

A 2018-as Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK), hagyományaink szerint ismét november végén rendeztük meg az Állatorvostudományi Egyetemen. Az ünnepélyes megnyitón az előadásokkal készülő hallgatókat, témavezetőiket, kollégákat és vendégeket Gálfi Péter rektorhelyettes és Rácz Bence, a TDK alelnöke köszöntötte.

A tudományos műhelyek munkájába való bekapcsolódás továbbra is töretlenül népszerű az egyetemünk diákjainak a körében, így ebben az évben minden eddiginél több hallgató adott be pályamunkát.

A magas részvétel miatt az előadásokat három szekcióban tartottuk: az alkalmazott tudományok területéhez kapcsolódó témákról és az alapkutatással foglalkozó tudományos munkáról adtak számot a versenyzők, sőt tizenkét biológus hallgatónak külön szekciót is rendeztünk.

Az összesen 85 hallgató által leadott pályamunkából a zsűri előzetes bírálata után 79 hallgatónak nyílt lehetősége személyesen is előadni beszámolóját a konferencián.

Idén két ERASMUS programban résztvevő külföldi vendéghallgató is bekapcsolódott a tudományos előadásokba és bemutatták színvonalas eredményeiket.

A hallgatóink sokszínű és érdekes témákkal, jól demonstrált, színvonalas előadásaikkal, példaértékű fegyelmezettségükkel ismét elkápráztatták a gyakorló állatorvosokból, biológusokból, kutatóból álló hallgatóságot, amelyek után rendszerint színvonalas szakmai vita is kibontakozott.

Az ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött díjkiosztót Dr. Sótonyi Péter, egyetemünk rektora nyitotta meg, ahol megdicsérte a résztvevők magas színvonalú munkáját, majd beszédében hangsúlyozta a tudományon keresztül történő nevelés fontosságát.

2018-ban is egy diák részesült a három éve elhunyt Dr. Kovács Ferenc Professzor Emeritus, akadémikus által alapított kitüntetésben, amely díj a kiemelkedő eredményeket elért hallgatókat jutalmazza. Azok nyerhetik el a díjat, akik kiváló tanulmányi eredményük mellett aktív sport- és közéleti tevékenységet is végeznek, valamint a diákköri munkában is jeleskednek. A díjat Dr. Kovács Ferenc akadémikus lánya, Dr. Kovács Melinda akadémikus Kondor Milán állatorvostan hallgatónak adta át.

A zsűri a konferencián szereplők többségét alkalmasnak találta az Országos TDK Konferencián való részvételre is, akiket az agrár-, a biológia- és az orvostudományi szekcióba nevezünk majd jövőre.

Beszámolót köszönjük Dr. Rácz Bence egyetemi docensnek, a TDK alelnökének.