Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Pályázati felhívás: Magyar Közigazgatási Ösztöndíj 2019

Pályázati felhívás: Magyar Közigazgatási Ösztöndíj 2019

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíj a Kormány által alapított ösztöndíj, melynek célja a megfelelően képzett, szakmailag elhivatott, gyakorlati tapasztalattal rendelkező, a nemzeti közigazgatás iránt elkötelezett szakember-utánpótlás biztosítása.

Az MKÖ Program egy 7 hónapos hazai és egy 3 hónapos külföldi szakaszból áll, amely elteltével a résztvevők igen nagy eséllyel helyezkedhetnek el a belföldi befogadó intézményeknél. A résztvevők a hazai programszakaszban a szakmai tapasztalatszerzés mellett közigazgatási alapozó képzésben, kompetencia-fejlesztő tréningeken és a külföldi programszakaszra felkészítő nemzetbiztonsági, valamint angol nyelven zajló Európai Uniós szakismereti képzésen vesznek részt. A résztvevők szakmai fejlődését a teljes időtartam alatt mentorok segítik.

Az MKÖ Program eredményes teljesítése esetén az ösztöndíjas számára lehetőség nyílik a kormánytisztviselői karrier megkezdésére.

Az MKÖ Program várható időtartama: 2019. március 1. – 2019. december 31.

Pályázati feltételek:

 • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév
 • magyar állampolgárság
 • cselekvőképesség és büntetlen előélet
 • felsőfokú iskolai végzettség (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél)
 • tárgyalóképes angol VAGY német VAGY francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B2 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható)
 • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • angol nyelvből C1 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga;
 • egyéb élő nyelvből B2 vagy magasabb szintű komplex nyelvvizsga.

Az ösztöndíj összege: hazai programszakaszra havi 250.000,- Ft adómentes jövedelem

A pályázat benyújtásának módja: pályázni csak elektronikus formában, a http://osztondijprogram.kormany.hu/jelentkezes” data-replaced=”true oldalon az alábbi dokumentumok feltöltésével lehet.

 • magyar nyelvű önéletrajz (az ajánlott minta az oldalról letölthető)
 • a felsőfokú iskolai végzettséget igazoló diploma (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3-4 éves főiskolai képzésben szerzett oklevél)
 • nyelvvizsga bizonyítvány – a legmagasabb szintű

Fontos! Csak a megfelelően feltöltött pályázati anyagot tudják elfogadni, hiánypótlásra a pályázat beküldését és véglegesítését, illetve a jelentkezési határidő lejártát követően nincs lehetőség!

 

Határidők:

Pályázati időszak: 2018. december 14. – 2019. január 21.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2019. január 21. (hétfő) 24:00 óra

A pályázat elbírálásának végső határideje: 2019. február 15.

A részvétellel, pályázati feltételekkel és pályázat elbírálásával kapcsolatos egyéb információkról a csatolmányban található pályázati felhívásban olvashat.

Kapcsolat és további információ: Közigazgatási Ösztöndíjprogramok és Kormányhivatali Képzési Osztály Kapcsolattartás: az alábbi honlap „Kapcsolat” menüpontja segítségével:

www.mkop.hu www.osztondijprogram.kormany.hu