Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Educatio Oktatási Kiállítás: Élő állatok az Állatorvostudományi Egyetem standjánál

Educatio Oktatási Kiállítás: Élő állatok az Állatorvostudományi Egyetem standjánál

Az Állatorvostudományi Egyetem standja a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon azt az érzetet kelti, mintha az István utcai kampusz egy része költözött volna ki a Hungexpo csarnokának HF02-es standjához. Hatalmas sikernek örvendenek a négylábú segítők, az állatorvostan-hallgatók jóvoltából érkező kutyák, nyuszi, hörcsög és a nagy feltűnést keltő mini ló.

Lójelmezbe bújt hallgatók irányítják interaktív standunkhoz a kiállítás résztvevőit, ahol a továbbtanulással kapcsolatosan felmerülő kérdéseikre kaphatnak választ, beszélgethetnek a különböző évfolyamokról érkező állatorvostan-hallgatókkal, egyetemi oktatókkal és a tanulmányi osztály kollégáival. Az állatorvoslás iránt érdeklődő középiskolások a gyakorlatban is kipróbálhatják magukat: profi segítséggel, megtapasztalhatják a seb varrásának mozzanatait, egy speciális, a bőrhöz megszólalásig hasonló anyagon. A feladatot jól teljesítők apró ajándékokkal is gazdagodnak.

A felvételizők érdeklődésének középpontjában továbbra is az osztatlan állatorvosi képzés áll. A hallgatóinkhoz leggyakrabban intézett kérdések jellemzően az egyetemen lévő diákéletre, a mindennapokra és a tanulmányok teljesítésének nehézségére vonatkoznak.

Újdonság a Marek József ösztöndíj, melynek első évfolyama a tavalyi év során startolt. A haszonállat-gyógyászat és az élelmiszerlánc-biztonság iránt érdeklődő, elhivatott, a későbbiekben ezen a szakterületeken dolgozni szándékozó állatorvosi szakos hallgatók tanulmányait, az ösztöndíj elnyerése után, a Marek József Alapítvány finanszírozza.

Az Educatio Kiállítás január 15-ig, szombatig tart.

Találkozzunk az Állatorvostudományi Egyetem standjánál a Hungexpon!

 

Fotók: Balázs Gusztáv