Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Anatómiai Múzeum

Telefon
(1) 478 4225
Cím
1078 Budapest István utca 2. E épület III. emelet
Postázási cím
1400 Budapest Pf. 2.
Helyszín
I.emelet

Bemutatkozás

Az egység története

Állatorvostudományi Egyetem Anatómiai, Szövettani és Fejlődésbiológiai Tanszéke a Kar egyik legrégebbi önálló tudományos műhelye. Mint a Biológia tantárgyért felelős Tanszék, ez az egység felelős a felelős a Kar hivatalos felvételi előkészítő tanfolyamainak lebonyolításáért, és ezen keresztül a középiskolákkal és középiskolai hallgatókkal és régi, jól működő kapcsolatot ápol.
A tanszéknek az egész országban egyedülállónak tekinthető preparátumgyűjtemény és könyvtár áll a rendelkezésére, melyet nem csak az egyetemi hallgatók, hanem középiskolás diákok is használhatnak a felkészülésre.
Szorosan együttműködünk több középiskolával, melyekben rendszeresen tartunk ismeretterjesztő előadásokat, illetve melyek számára műhelylátogatásokat szervezünk. Jelentős preparátum készletének köszönhetően a Tanszék rendszeresen kap felkérést különféle múzeumok és alapítványok által szervezett nem szakmai kiállításokon való részvételre illetve a tanszék munkájához szorosan nem kötődő előadás megtartására. A tanszéket és annak múzeumát heti rendszerességgel látogatják. középiskolai diákcsoportok (szakkörök, tagozatos osztályok), akiket valamelyik egyetemi oktató kalauzol körbe.