Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
COVID-19 Információ Korábbi Intézkedések

Korábbi Intézkedések

 

2020.03.27

A koronavírushoz kapcsolódó járványügyi helyzet okán az Állatorvostudományi Egyetem rendkívül fontosnak tartja a megfelelő intézkedések haladéktalan bevezetését és a folyamatos tájékoztatást, különös tekintettel a tanulmányi rendben beállt változásokra. Intézményünk kapuin belül 233 éve folyik zavartalanul a jövő állatorvosainak képzése, melyet a megváltozott körülmények ellenére, az Egyetem oktatói és munkatársai továbbra is magas színvonalon biztosítanak.

Folyamatosan informálódunk az aktuális járványügyi helyzetről, illetve napi rendszerességgel értekezletet tartunk e kérdéskörben, hogy a szükséges és leginkább megfelelő lépéseket megtegyük.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó eljárásrend, hallgatóink által leggyakrabban feltett kérdések és a korábban hozott intézkedések, kiküldött dokumentumok a jobb oldalon lévő menüpontokban érhetőek el.

Kérem, tekintsék meg rektori tájékoztatómat az oktatást érintő további rendelkezésekről.

 

 Kedves Hallgatók!

A tömegtájékoztatási eszközökön számos, sokszor egymásnak is ellentmondó hír jelenik meg a koronavírussal kapcsolatban.

Hallgatóink folyamatos tájékoztatása, egészségük védelme, valamint az Egyetemünkön 233 esztendeje folyó oktatás zavartalan biztosítása érdekében alábbiakról tájékoztatom, valamint lentiekről rendelkezem.

1)

A koronavírus világszintű megjelenése óta Egyetemünk megtett és betartott minden elővigyázatossági intézkedést. Hallgatóinkat több ízben, folyamatosan tájékoztattuk.

Magyarországon – az európai országok jelentős részéhez képest, valamint világviszonylatban – alacsony a koronavírus megbetegedések száma.

2)

A koronavírus megelőzésének egyik leghatásosabb módja a nagy létszámú, zárt térben történő társas érintkezési lehetőségek korlátozása. Ezért – a Kormány mai döntése értelmében – a hallgatók számára határozatlan ideig távoktatási tanítási formát és intézménylátogatási tilalmat rendelek el.

3)

A távoktatás keretében március 16. napjától a tanórák és vizsgák interneten keresztül kerülnek megtartásra. A távoktatás technikai részleteiről külön küldünk információt.

4)

A hallgatói intézménylátogatási tilalom keretében a hallgatók – a Kollégium kivételével – március 12. napjától nem léphetnek be az Egyetem területére. A Kollégium március 14. napjától zárva tart.

5)

Jelenleg Magyarországon – az európai országok jelentős részéhez képest, valamint világviszonylatban – alacsony a koronavírus megbetegedések száma. Ezért, amennyiben a hallgató a távoktatási időszakban elhagyja Magyarország területét, és időközben végetér a távoktatási időszak és az intézménylátogatási tilalom, a hallgató magyarországi visszatérését követően további 14 napig az Egyetem területére nem léphet be.

A koronavírus gócpontokról és fokozott/magas kockázatú területekről a koronavirus.gov.hu honlapon, illetve a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálatának honlapján (konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasi-tanacs) található naprakész információ.

6)

Mindenkit nyomatékosan kérek az általános járványügyi előírások betartására.

Egyetemünk honlapján tájékoztató és kapcsolódó eljárásrend magyarul az univet.hu/hu/koronavirus, angolul az univet.hu/en/coronavirus elérhetőségen található.

Kérdéseiket, bejelentéseiket a [E-mail megjelenítése] email címen tehetik meg.

A Kormány koronavirus.gov.hu és www.facebook.com/koronavirus.gov.hu oldalain folyamatosan frissülő, hiteles és naprakész információk, valamint általános tájékoztatók olvashatók a koronavírusról, illetve válaszok a leggyakrabban ismételt kérdésekre. Az ingyenesen hívható információs vonalak a 06 80 277 455 és a 06 80 277 456 telefonszámokon a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek.

Budapest, 2020. március 11.

Sótonyi Péter

rektor