Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Állatorvos-menedzser szakállatorvos 2019′

Hirdetés: ITT

  • Költségtérítés díja: 250.000 Ft / félév
  • 2 szemeszter
  • Szakfelelős: Dr. Ózsvári László, oktatási rektorhelyettes, tanszékvezető, egyetemi docens

 

Tanulmányi felelős: 

Bálint Ildikó továbbképzési előadó ([E-mail megjelenítése])

 

Felvételi követelmények:

  • állatorvos-doktor diploma
  • legalább 3 éves szakmai gyakorlat

A képzés célja:

A szakmai ismeretek mellett egyre nagyobb az igény a mindennapi állatorvosi gyakorlatban (pl. állatorvosi rendelő, haszonállattartó telep, állatgyógyszer-forgalmazó cég) alkalmazható modern gazdasági, üzleti, praxismenedzselési, marketing és szolgáltatási ismeretekre, valamint a megfelelő kommunikációra és konfliktuskezelésre. Az állatorvos-menedzser képzést elvégző állatorvosok azokat az üzleti és praxis-irányítási ismereteket sajátítják el gyakorlati példákon keresztül, amelyekre mindennapi munkájuk során szükségük van.

 

Rólunk írták

Végzett állatorvos-menedzser hallgatók véleménye a kurzusról:

“[….] Én úgy kezdtem bele ebbe a képzésbe, mint egy szükséges rossz, ami kell nekem, és sokba kerül. Nem csak a papír miatt jelentkeztem, hanem mert úgy gondoltam, hogy a megváltozott helyzetben híján vagyok bizonyos ismereteknek! Régebbi rossz tapasztalataim a tanfolyamokkal és a vizsgákkal kapcsolatban kissé szkeptikussá tettek a képzéssel kapcsolatban, de úgy voltam vele, ha már egy dolgot tanulok ami segít, akkor jó! Hittem is, meg nem is, hogy lesz vmi haszna. [….] Be kell vallanom, hogy nagyon pozitív “csalódás” ért! Rengeteget tanultam, ami nagyon sokat segít a hétköznapi munkában! Sokkal többet, mint amire gondoltam!

Eleinte úgy éreztem, hogy ezt tuti nem tudom megtanulni, valami svéd filmet nézek kínai felirattal [….], de vhogy második félévre értelmet nyertek a dolgok és összeállt a fejemben! Az információ áramlás, a tájékoztatás nagyon összeszedett és pontos volt! Jól felépített a tematika, és mindig minden kérdésre megkaptuk a választ! Nekem nagyon fontos, hogy az időpontok előre megvoltak és tartottad is őket, mert a gyerekek meg a munka miatt nem vagyok túl rugalmas ilyen téren! És még egy dolog! A vizsga… A graduális képzés nyomasztó emlékeit sikerült felülíni! Jó hangulat, kedves vizsgáztatók, aki arra kíváncsiak, hogy mit tudsz, és nem arra, hogy mit nem!

Ez a képzés sok szempontból tényleg egyedülálló Európában! Úgyhogy összességében csak annyit tudok mondani, hogy nagyon köszönöm, hogy a részese lehettem! [….]”

 

[….] Számomra kellemetlen tételt húzva is, olyan jó hangulatú záróvizsgán vagyok túl – azt hiszem a többiek is meg fognak erősíteni – ami példaértékű. Mindenkit érdekelt amit mondok, támogató tekintetek, jóindulatú kérdések. [….] A 20 éve belém égetett rossz egyetemi emlékeimet váltotta meg a képzés és a vizsga is. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy válogatottan jó kollégákkal hozott össze a Jóisten ezen a képzésen. [….]”

 

“Kedves Laci! [….] Számomra nagyon hasznos volt az anyag felépítése, gyakorlatiassága. Mint praxist működtető rengeteg aktualitást és fejlődési lehetőséget fedeztem fel benne, és az üzleti tervem megvalósítása is a várt, számított terveimet hozza eddig, ami igazolja az egész létjogosultságát:) Sok, eddig még csak ösztönös, de jó döntésemet igazoltad pl. az elméleti anyaggal is. [….] Neked talán őszintén bevallhatom, hogy számomra a legnagyobb élvezetet jelenleg a praxisunk vezetése, a vállalkozás tökéletesítése, fejlesztése jelenti, nem is annyira maga a szakmai része. Persze szakmailag is jó érzés a sok pozitív visszajelzés, anélkül nem lenne meg a legjobb vállalkozásokhoz szükséges három alap emberi tulajdonság (jó menedzser, tettre kész vállalkozó, kiváló szakember). Az viszont, amit ezzel a szakállat-orvosi képzéssel megvalósítottál mérhetetlenül hasznos volt, mivel magamtól ennek így sosem tudtam volna utánajárni; nemhogy hazai, de külföldi forrásokból sem. [….]”

 

“Kedves Laci! [….] Nagyon nagyon jó képzést állítottál össze. 1-1 unalmasabb előadástól/előadótól eltekintve, kiváló volt. Kijózanító volt látni a számokat, lehetőségeket és azt hogy mennyi pénz folyik a kezünk közül. Az általad és az előadók által képviselt szemlélet jó lenne szép lassan átvenni, átültetni a hétköznapokban. Én személy szerint tanultam, amit lehet (és amennyire hagyják:-) ) megpróbálom felhasználni a munkám során. [….] ”

 

 “[….] Kicsit félve indultam neki a képzésnek, de hamar legyőztem a bizonytalanságot, és belevágtam. Elsősorban azért ebbe, mert olyan ismereteket vártam tőle, amiket nem tanultam korábban, és nagyon azt éreztem, hogy szükségem is van/lesz rá. Bevallom, nem is gondoltam át teljesen, de jobb ez így. Már 58 éves vagyok. Szívesen elmegyek jó továbbképzésekre, de a vizsga és a vizsgadrukk már nem volt rajta a bakancslistámon! Meglepődtem a tantárgyak sokszínűségén, és ahogy beleástam magam, egyre jobban megijedtem. Kellett ez nekem???

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉS IGEN!!

Kellett! Nagyon jó tárgyak, sok jó előadó, szerintem igazán jó és odaadó szervezés, rendkívül interaktív órák és egy mindent felülmúló csapat. Ahogy az egyik kolléganő az első sorból mondta: “itt van a szakma krémje”. Hát valóban. Sokat tanultam a kollégáktól is.

Nem szeretek korán felkelni, de örömmel mentem minden nap korán, és nem is akartam lemaradni semmiről. A világot más szemmel látom/nézem már azóta.

A vizsgáról még pár szót: Egyetemi éveim alatt sok vizsgát átéltem (néhányat többször is). Volt részem sok dologban [….]! Szóval féltem most is. Nem kellett volna. Volt biztató kedves szó a vizsga előtt, velem szemben olyan emberek ültek, akik tudtak mosolyogni, figyelni rám, és végig megmaradtak embernek. Oldott, kollegiális légkör vett körül és mindezt szeretném ezúton is megköszönni. Persze tanulni is kellett (nekem nem is keveset, hiszen kijöttem már a gyakorlatból). [….]

 Még egyszer köszönök mindent! Indítsd el nyugodtan útjára ezt a képzést ismét, ráfér az egész állatorvosi karra a szemlélet frissítés. Nekem biztosan jót tett! [….]”

 

[….] Én is csak megköszönni tudom a [….] az egész képzést, a szervezést, a hozzáállást, mindent! Kétségek nélküli ember nincs, de Madách megírta: „a tett halála az okoskodás”! Belevágtál, belevágtunk és sikerült. Én már betöltöttem a 60-at, volt is bennem némi félelem, de erősebbnek bizonyult az elhatározás. Ahogy korábban egyszer már leírtam, az első könyvtárinformatika óra 10. percétől eltekintve, soha nem bántam meg a jelentkezést és a részvételt. Igen, most már tudjuk másként látni a saját világunkat, tudjuk, hogy másként is lehet látni. Ehhez adott muníciót és ismeretet a kurzus. Abban bizonyosan számíthatsz ránk, hogy az induló újabb kurzusok jelentkezői tőlünk pozitív szájreklámot kapnak. [….]

 

“Kedves Tanár Úr! [….] Remek tanárokat, előadásokat, csapatot és mindezekkel együtt továbbképzést hoztál össze! Nagyon köszönjük még egyszer, és azt is, hogy mindig, mindenben számíthattunk Rád! Reméljük, hogy az elkövetkezendő turnusok legalább ennyire eredményesek és sikeresek lesznek! [….]”

 

 

                                                                                                                                                                                                                           A változtatás jogát fenntartjuk!