Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Egzotikus állatok gyógyászata 2020′

Jelentkezés: Itt

(Jelentkezésekor diplomamásolatát illetve  lakcímkártya másolatát az [E-mail megjelenítése] címre szíveskedjen megküldeni)

Félévek száma: 3 félév, félévenként 10 oktatási nap

Költségtérítés díja: 300.000 Ft/félév

Felvételi követelmények:

  • állatorvos-doktor diploma
  • legalább 2 éves szakmai gyakorlat,
  • a szakirodalom megértéséhez szükséges idegen nyelv ismerete,
  • Internet hozzáférés és e-mail kapcsolattartás megléte

Szakdolgozat:

A szakdolgozat kiváltására a hallgatók problémamegoldó esetbemutatásokat készítenek, amelyeket a záróvizsgabizottság előtt prezentálnak.

Záróvizsga: 

A 3. szemesztert követő komplex záróvizsga

 

I. szemeszter időpontja:  2020. augusztus 31. – 2020. szeptember 11.

Szakfelelős:

Dr. Gál János egyetemi docens, tanszékvezető, Egzotikus állat- és Vadegészségügyi Tanszék, ([E-mail megjelenítése])

Tanulmányi felelős: 

Bálint Ildikó továbbképzési előadó ([E-mail megjelenítése])

 

A képzés célja:

Az egzotikus állat praxis egy dinamikusan fejlődő területe az állatorvoslásnak, ahol a páciensek fajgazdagsága és a tudományos felfedezések gyakorlatra alkalmazható eredményeinek a napról-napra történő gyarapodása elengedhetetlenné teszi az ilyen témájú posztgraduális képzés indítását. A tervezett képzésünk során, mely 3 szemeszterre fogja össze a gyakoribb egzotikus kedvencekhez kötődő faji, életmódbeli, tartási, gondozási és állategészségügyi ismereteket, igyekszünk ezt az igényt kielégíteni. A tananyag bizonyos része elméleti jellegű, de szeretnénk jelentős teret adni a gyakorlati foglalkozásoknak, ahol a diagnosztikai módszerek (vérvétel, egyéb mintavételek, röntgenvizsgálat) bemutatásra kerülnek és gyakorolhatók is. Fontosnak tartjuk a tárgyi ismeretek mellett a gyakorlati szaktudást, a gondolkodást is igénylő számonkéréseket előtérbe helyezni. A kurzus végét lezáró, terveink szerint gyakorlati orientáltságú államvizsga után egy egységes a mindennapi gyakorlatban is hasznosítható tudást szeretnénk átadni a diplomával a résztvevő kollegáink számára.

A változtatás jogát fenntartjuk!