Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Továbbképzés Újdonságok, aktualitások Elkezdődött az Egzotikusállatok gyógyászata 2020 szakállatorvos továbbképzés

Elkezdődött az Egzotikusállatok gyógyászata 2020 szakállatorvos továbbképzés

 

Negyedik alkalommal kezdődött el az Egzotikusállatok gyógyászata szakállatorvos szakirányú továbbképzés az Állatorvos-tudományi Egyetemen augusztus 31-én, a Tolnay Sándor előadóteremben.

Ez a képzés – amely kedvtelésből tartott egzotikus állatok, különféle kisemlősök, díszmadarak és egzotikus madarak, hüllők, kétéltűek megbetegedésével, tartásával foglalkozik – nagyon népszerű az állatorvosok körében.

A három szemeszteres kurzus 60 hallgatója elméleti és gyakorlati képzésen vesz részt. Többen a kutya-macska praxisukat szeretnék színesíteni egzotikus állatokkal, s vannak olyan hallgatók, akik kifejezetten specializációra törekednek. Határon túlról, Erdélyből és Felvidékről is jelentkeztek magyar állatorvosok a továbbképzésre.

Az elsajátított tudásanyag birtokában az egzotikusállatgyógyász szakállatorvosok képessé válnak a különböző betegségek diagnosztizálására, prevenciós terv kidolgozására vagy éppen ezeknek a betegségeknek a hatékony gyógykezelésre, szükség esetén mentesítésre.

Az első napon dr. Gál János bevezetője után dr. Ózsvári László oktatási rektorhelyettes, a Továbbképzési Osztály továbbá a Törvényszéki Állatorvostani és Gazdaságtudományi Tanszék vezetője köszöntötte az újra iskolapadba ült állatorvos doktorokat.