{"id":11346,"date":"2016-10-11T09:25:00","date_gmt":"2016-10-11T07:25:00","guid":{"rendered":"http:\/\/univet.hu\/kutatas\/temak\/mikrobiologiai-elelmiszer-biztonsag\/"},"modified":"2016-10-11T09:25:00","modified_gmt":"2016-10-11T07:25:00","slug":"mikrobiologiai-elelmiszer-biztonsag","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/univet.hu\/hu\/kutatas\/temak\/mikrobiologiai-elelmiszer-biztonsag\/","title":{"rendered":"Mikrobiol\u00f3giai \u00e9lelmiszer-biztons\u00e1g"},"content":{"rendered":"

Mikrobiológiai élelmiszer-biztonság<\/p>

 <\/p>

1.  A redoxpotenciál változásának mérésén alapuló gyors diagnosztikai módszerek fejlesztése és validálása kórokozó mikrobák kimutatására különböz\u0151 élelmiszerekb\u0151l és ivóvízb\u0151l.<\/p>

 <\/p>

2.  A redoxpotenciál változásának mérésén alapuló módszer és a kvantitatív PCR-technika kombinált alkalmazása Salmonella spp. és Listeria monocytogenes gyors, megbízható kimutatására különböz\u0151 élelmiszerekb\u0151l.<\/p>

 <\/p>

 <\/p>

3. Friss zöldségek, gyümölcsök, növényi csírák és tengeri eredet\u0171 élelmiszerek közegészségügyileg jelent\u0151s baktériumok és vírusok által okozott szennyezettségének vizsgálata (a Mikrobiológiai és Járványtani Tanszékkel együttm\u0171ködésben).<\/p>

 <\/p>

 <\/p>

Kapcsolódó PhD témák és tézisek az elmúlt 5 évben<\/p>

1. Redoxpotenciál mérésen alapuló gyors mikrobiológiai módszer validálása és ipari alkalmazhatóságának vizsgálata.  Szakmár Katalin, 2009.<\/p>

 <\/p>

2. A Campylobacterek el\u0151fordulása az élelmiszerláncban, valamint környezeti tényez\u0151k hatása túlélésükre és pusztulásukra.  Józwiák Ákos, 2010.<\/p>

 <\/p>

3. Gyors mikrobiológiai módszerek fejlesztése és alkalmazása élelmiszer- és környezet-higiéniai vizsgálatokban.  Erd\u0151si Orsolya, folyamatban<\/p>

 <\/p>

 <\/p>

Kapcsolódó pályázatok<\/p>

1. KMOP-4.2.1\/B-10-2011-0007 azonosító számú, „A fels\u0151oktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása”. 2011-2013.<\/p>

2. TÁMOP-4.2.1.B-11\/2\/KMR-2011-0003azonosító számú, „Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István  Egyetemen”. 2012-2014.<\/p>

3. KTIA-AIK-12-12012-0012 azonosító számú, „Élelmiszerbiztonsági feltételeknek megfelel\u0151 növényi és állati eredet\u0171 élelmiszer alapanyagok el\u0151állításához kapcsolódó alap és ipari kutatás”  2013-2015.<\/p>

4. Friss zöldségek, gyümölcsök, növényi csírák és tengeri eredet\u0171 élelmiszerek közegészségügyileg jelent\u0151s baktériumok és vírusok által okozott szennyezettségének.vizsgálata.  OTKA, 2014, submitted.<\/p>","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Mikrobiológiai élelmiszer-biztonság   1.  A redoxpotenciál változásának mérésén alapuló gyors diagnosztikai módszerek fejlesztése és validálása kórokozó mikrobák kimutatására különböz\u0151 élelmiszerekb\u0151l és ivóvízb\u0151l.   2.  A redoxpotenciál változásának mérésén alapuló módszer és a kvantitatív PCR-technika kombinált alkalmazása Salmonella spp. és Listeria monocytogenes gyors, megbízható kimutatására különböz\u0151 élelmiszerekb\u0151l.     3. Friss zöldségek, gyümölcsök, növényi csírák és<\/p>\n","protected":false},"author":1,"featured_media":0,"parent":874,"menu_order":154,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","template":"","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[],"tags":[],"class_list":["post-11346","page","type-page","status-publish","hentry"],"acf":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/11346","targetHints":{"allow":["GET"]}}],"collection":[{"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/pages"}],"about":[{"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/types\/page"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/users\/1"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=11346"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/11346\/revisions"}],"up":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/pages\/874"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=11346"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=11346"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/univet.hu\/hu\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=11346"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}