{"id":4501,"date":"2017-09-06T12:02:00","date_gmt":"2017-09-06T10:02:00","guid":{"rendered":"http:\/\/univet.hu\/egyetem\/munkatarsak\/pleva-daniel\/"},"modified":"2024-10-08T13:25:05","modified_gmt":"2024-10-08T11:25:05","slug":"pleva-daniel","status":"publish","type":"page","link":"https:\/\/univet.hu\/hu\/egyetem\/munkatarsak\/pleva-daniel\/","title":{"rendered":"Pleva D\u00e1niel"},"content":{"rendered":"
<\/p>
Bemutatkoz\u00e1s<\/strong><\/span><\/p> Dr. Pleva D\u00e1niel Gy\u0151r\u00f6tt sz\u00fcletett \u00e9s alap-, majd k\u00f6z\u00e9pfok\u00fa tanulm\u00e1nyait is itt folytatta. Ezut\u00e1n 2009-ben felv\u00e9telt nyert a Szent Istv\u00e1n Egyetem \u00c1llatorvos-tudom\u00e1nyi Kar\u00e1ra, ahol egy \u00e9v berlini Erasmus-gyakorlatot k\u00f6vet\u0151en 2016-ban szerzett diplom\u00e1t. M\u00e9g ugyanebben az \u00e9vben megkezdte doktori kutat\u00e1sait az \u00c9lelmiszer-higi\u00e9niai Tansz\u00e9ken dr. Laczay P\u00e9ter \u00e9s dr. L\u00e1nyi Katalin t\u00e9mavezet\u00e9se alatt. Doktoranduszi \u00e9vei alatt a D-H\u00d6K k\u00fcld\u00f6ttgy\u0171l\u00e9s tagja, majd eln\u00f6ke is volt. Disszert\u00e1ci\u00f3j\u00e1t, amelynek c\u00edme \u201eAz otthoni s\u00fct\u00e9si-f\u0151z\u00e9si elj\u00e1r\u00e1sok hat\u00e1sa a baromfih\u00fasok k\u00e9miai \u00e9s mikrobiol\u00f3giai biztons\u00e1g\u00e1ra, valamint min\u0151s\u00e9gi jellemz\u0151ire\u201d<\/em> 2021-ben v\u00e9dte meg. PhD \u00e9vei \u00f3ta szervesen r\u00e9szt vesz az \u00c9lelmiszer-higi\u00e9nia 1. \u00e9s 2. tant\u00e1rgy oktat\u00e1s\u00e1ban \u00e9s szakdolgoz\u00f3k, TDK-hallgat\u00f3k felk\u00e9sz\u00edt\u00e9s\u00e9ben.<\/p> F\u0151bb kutat\u00e1si ter\u00fcletek: <\/strong><\/p> El\u0151rehalad\u00e1s<\/strong><\/p> 2020-2022\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0 \u00c1TE, \u00c9lelmiszer-higi\u00e9niai TSZ\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0 tud. seg\u00e9dmunkat\u00e1rs<\/p> 2016-2020\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0 \u00c1TE, \u00c9lelmiszer-higi\u00e9niai TSZ\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0\u00a0 PhD hallgat\u00f3<\/p> Szakmai szervezeti tags\u00e1g<\/strong><\/p> \u00a0<\/strong><\/p> Eddigi szakdolgozat\/TDK hallgat\u00f3k sz\u00e1ma: 8 f\u0151<\/strong><\/p> PhD-hallgat\u00f3k<\/strong><\/p> Publik\u00e1ci\u00f3s lista (Top10)<\/strong><\/p>
Bizotts\u00e1g neve<\/strong><\/td> Id\u0151<\/strong><\/td> Tiszts\u00e9g<\/strong><\/td> <\/tr> Doktorandusz H\u00d6K<\/strong><\/td> 2017-2019<\/strong><\/td> tag (2017-18 eln\u00f6k)<\/strong><\/td> <\/tr> Doktoranduszok Orsz\u00e1gos Szervezete<\/strong><\/td> 2017-2018<\/strong><\/td> k\u00fcld\u00f6tt<\/strong><\/td> <\/tr> <\/tbody> <\/table>
1.<\/td> LACZAY P., L\u00c1NYI K., LEHEL J., PLEVA D.: A v\u00f6r\u00f6s h\u00fasok \u00e9s h\u00fask\u00e9sz\u00edtm\u00e9nyek feldolgoz\u00e1sa, el\u0151\u00e1ll\u00edt\u00e1sa, illetve otthoni s\u00fct\u00e9se, f\u0151z\u00e9se sor\u00e1n keletkez\u0151 r\u00e1kkelt\u0151 anyagok. Magyar \u00c1llatorvosok Lapja, 2017., 139. 105-116.<\/td> <\/tr> 2.<\/td> LEHEL J., L\u00c1NYI K., PLEVA D., LACZAY P.: Term\u00e9szetes eredet\u0171 \u00e9lelmiszer-\u00f6sszetev\u0151k toxikus hat\u00e1sai. Magyar \u00c1llatorvosok Lapja, 2018. 140. 239-250.<\/td> <\/tr> 3.<\/td> PLEVA D., L\u00c1NYI K., DARNAY L., LACZAY P.: Predictive Correlation between Apparent Sensory Properties and the Formation of Heterocyclic Amines in Chicken Breast as a Function of Grilling Temperature and Time. Foods, 2020. 9. 412. 1-16.<\/td> <\/tr> 4.<\/td> PLEVA D., L\u00c1NYI K., MONORI K. D., LACZAY P.: Heterocyclic amine formation in grilled chicken depending on body parts and treatment conditions. Molecules, 2020. 25. 1547-1556<\/td> <\/tr> 5.<\/td> PLEVA D., DEBRECZENI D., L\u00c1NYI K., MONORI K. D., LACZAY P.: Az aszkorbinsav hat\u00e1sa a r\u00e1kkelt\u0151 heterociklikus aminok keletkez\u00e9s\u00e9re grillezett csirkemellben. Magyar \u00c1llatorvosok Lapja, 2020. 142. 313-319.<\/td> <\/tr> 6.<\/td> PLEVA D., SZAKM\u00c1R K., T\u0150ZS\u00c9R D., SWEENEY R., DOMAK A., LACZAY P.: Kiskereskedelmi forgalomban kaphat\u00f3 csirkeh\u00fasok Salmonella-szennyezetts\u00e9g\u00e9nek \u00e9s a Salmonella Enteritidis grillez\u00e9s k\u00f6zbeni h\u0151pusztul\u00e1s\u00e1nak vizsg\u00e1lata. Magyar \u00c1llatorvosok Lapja, 2020. 142. 681-688.<\/td> <\/tr> <\/tbody> <\/table>