Szakdolgozat témák 2020 / Thesis topics 2020
Hallgató neve | Témavezető | Téma címe |
Mogyoróssy Ádám | Darnay Lívia | A nyerstejből készülő sajtok élelmiszerbiztonsági kockázatai és elhárításuk lehetőségei |
Várlaki Nóra | Darnay Lívia | Possibilities for the utilization of food waste |
Lill Kristin Moe Austheim | Darnay Lívia | Evaluation of health concerns related to the consumption of European medium- and long ripened cheese types with possibly high biogenic amine content. |
Lőrincz Viktória | Darnay Lívia | Az élelmiszeriparban előforduló biofilmek elemzése |
Raffael Janzen | Darnay Lívia | Development of vegetable protein based nuggets with high essential amino acid level for vegetarian and vegan consumers |
Clemens V. Armansperg | Erdősi Orsolya & Szakmár Katalin | Examination of shellfish and seafood with reaction potential measurement method and real time PCR combination for Vibrio spp. |
Carolin Hoppe | Lányi Katalin & Pleva Dániel | HCAs in used vegetable oils |
Balogh Eszter | Lányi Katalin | Peszticidek sorsa az élelmiszer-feldolgozás során, különös tekintettel a hőstabilitásukra |
Diriczi Tekla | Lányi Katalin | Szabadtéren árusított zöldség-gyümölcs PAH tartalma a levegőminőség függvényében |
Mong Balázs | Lányi Katalin | Tenger gyümölcseiben grillezés során keletkező HCA-k |
Győri Rebeka | Lányi Katalin & Darnay Lívia | Füstölt sajtok PAH tartalmának függése a füstölési technológiai paraméterektől |
Jonathan Hynes | Lehel József | A review of biological and chemical contamination in organic beef production in Ireland |
Sadhbh Murphy | Lehel József | Food safety aspects of microplastics in aquacultured animals |
Kevin Maher | Lehel József | Food safety assessment of heavy metal content in marine fish |
Papp Zita | Lehel József | Nehézfémek élelmiszer-biztonsági megítélése tengeri halakban |
Ronan Sweeney | Pleva Dániel | The effect of grilling ont he survival of Salmonella Enteritidis in chicken |
Császár Dorottya | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Különböző mézfajták mikrobaellenes hatása |
Miller Emese | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Salmonella enterica jelenléte hazai háztáji tojásokban |
Németh Réka | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Mézhamisítás vizsgálata redoxpotenciál-méréssel |
Kiss Eszter | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Élelmiszer-higiéniai szempontból jelentős kórokozók jelenléte ízeltlábú kártevőkben tejtermelés és tejtermékek gyártása során |
Méri Nikolett | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Növényi eredetű édesítőszerek antimikrobás hatása |
Kakula Csenge | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Csirkehúsból izolált E. coli antibiotikum rezisztenciájának vizsgálata |
Chameen Zurfluh | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Antimicrobial effects of tea |
Steinbach Borbála | Szakmár Katalin & Tőzsér Dóra | Kakukkfű, szurokfű és rozmaring illóolajok hatása Salmonella és Listeria monocytogenes szaporodására |
Anna Frederika Sellberg | Tőzsér Dóra | Benefits of spices regarding food safety and preservation |
Hanne Camilla Dolvik | Tőzsér Dóra | Active compounds and antimicrobial properties of essential oils |
Maria Schuhmacher | Tőzsér Dóra | The microbial degradation of microplastics |
Mari Andersen??? | Tőzsér Dóra | Use of probiotics in food industry |
Vildana Majcic | Tőzsér Dóra | Advantages and hazards of cheese consumption |
Nagy-Czirok Balázs | Tőzsér Dóra & Kapcsándi V. | Illóolajok hatása a joghurt mikrobiotájára |