Default view
Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás ÁTE hallgatóknak: a mentálos tanácsadó iroda a hallgatói támogató-szolgáltatás kertében működik az egyetemen.

A 2021/22 tanévben a diáktanácsadás személyesen, de online formában is elérhető marad.   

A bejelentkezés a személyes és online beszélgetésekre az automatizált időpontfoglásási rendszeren keresztül lehetséges, amely elérhető itt ezen a linken. A személyes foglalkozások a diáktanácsadó irodában, az online beszélgetések pedig a https://doxy.me/mhcounseling platformon zajlanak. Ezt a linket megnyitva (az előzetesen foglalt időpontban) tudnak a hallgatók részt venni a beszélgetéseinken.

(Az online foglalkozások technikai feltétele: szélessávú internet kapcsolat és bármilyen eszköz:  okostelefon/tablet/laptop vagy asztali számítógép használható, kamera javasolt.) 

Mit is jelent a tanácsadás?  Ez egy olyan támogató szolgáltatás, ahol a hallgatók igény szerint egyéni valamint  csoportos foglalkozásokra járhatnak életminőségük javítása érdekében. A fogadóórákra nagy szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Bejelentkezni természetesen többféle módon  van lehetőség: személyesen (fogadóórák alatt) telefonon, e-mailben vagy ONLINE  időpontfoglalássál működő rendszeren keresztül, amely elérhető itt ezen a linken.

Tanácsadó: Somogyi Levente

Tanácsadás helyszíne: H épület 106-os szoba.

Elérhetőségek:

Tel: +36-30-386-9898

E-mail 1: [Click to see email]

E-mail 2: [Click to see email]

Szolgáltató web portál: www.mentalhub.hu

A tanácsadó portál (www.mentalhub.hu) sok-sok önismereti szakmai anyagot, olvasnivalót,   tesztet és videót kínál valamint naprakész egyetemi híreket és programokat.

Kortárssegítő szolgáltatás: az első éves külföldi hallgatók kulturális/egyetemi beilleszkedését elősegítő programba SAM-buddy peer-mentoring program néven a magyar hallgatók örömmel várjuk mentorként.  További információ a programról és a csatlakozás lehetőségéről az alábbi linken elérhető: www.univet.hu/univet/peermentoring

Tanulást-segítő műhelyfoglalkozások: elsősorban az első éves hallgatók támogatásáért kialakított mini-előadássorozat (beilleszkedés, tanulástechnika, bullying-prevenció, stressz kezelés témakörökben.)

Tanulási módszertani választható kurzus: az angol nyelvű felkészítő interaktív előadás sorozat az orvosi képzés sajátosságaihoz igazodva olyan tanulás módszertani eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat, amelyek segítségével tudatosabban, képességekhez/adottságokhoz igazodóan tudnak felkészülni az előadásokra és vizsgákra.

Tanuló-társ/tanuló-csoport kereső szolgáltatás: online jelentkezési lap kitöltésével lehetőséget kínálunk tantárgyra bontottan célirányosan tanuló-társ illetve tanulócsoport keresésére. A szolgáltatás honlapja elérhető: www.studygroups.hu webcímen.

Hallgatói önkormányzatok támogatása:

Az egyetem segítséget kíván nyújtani az egyetem égisze alatt működő hallgatói szervezeteknek tanácsadás/coaching/tréning formájában, hogy kijelölt képviselőik eredményesebben képviselhessék kitűzött céljaikat, tovább képezzék kommunikációs és együttműködési készségeiket csoporton belül és kortárs csoport-szervezetek között is.

Szeretnénk további segítséget kínálni hallgatóinknak az alábbi szóróanyagokkal:

FETA Füzetek_COVID_Távol fizikailag, közel érzelmileg

FETA Füzetek_COVID_Kiberkapcsolati kalauz

FETA Füzetek_COVID_Tarsd kézben a napod