Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés szaktanácsadás

Mentálhigiénés tanácsadás ÁTE hallgatóknak: a mentálos tanácsadó iroda a hallgatói támogató-szolgáltatás kertében működik az egyetemen.

A mentálos beszélgetések személyes és online formában is választhatóak egyetemünkön. A beszélgetős foglalkozásokra bejelentkezés elsődlegesen online időpontfoglásási rendszeren keresztül zajlik, amelynek linkje a válaszott tanácsadó neve alatt szerepel. A személyes foglalkozások a tanácsadó irodában, az online foglalkozások az adott tanácsadó telemedicina linkjén keresztül elérhetők. (Az online foglalkozások technikai feltétele: szélessávú internet kapcsolat és bármilyen eszköz:  okostelefon/tablet/laptop vagy asztali számítógép, kamera javasolt.) 

A tanácsadás egy olyan támogató szolgáltatás, ahol a hallgatók igény szerint egyéni valamint csoportos foglalkozásokra járhatnak életminőségük javítása érdekében. A fogadóórákra nagy szeretettel várunk minden kedves hallgatót. A foglalkozások fizikai helyszíne minden esetben a tanácsadó iroda. Általánosságban elmondható hogy a hallgatók igény szerint maximum 8 foglalkozásra van lehetőségük egy adott tanévben. Az ülések szokásos hossza 55 perc/alkalom. Bejelentkezni természetesen lehetséges még: személyesen (a fogadóórák időpontja alatt lásd tanácsadók eltérő beosztását) valamint telefonon és e-mailben is.

 

Választható tanácsadók elérhetősége:

1.Tanácsadó: Somogyi Levente
Tanácsadó iroda: S épület (földszint) iroda (bejárat a Dembinszky utca felöli oldalról)
Fodadóórák: hétfő és szerda 8:00-12:00 óra között
Tel: +36-30-386-9898
Online időpontfoglalás: https://mentalhub.appointy.com/
Online foglalkozások helye: https://doxy.me/mhcounseling
E-mail: [E-mail megjelenítése]
Tanácsadó saját hallgatói weboldala: www.mentalhub.hu

2. Tanácsadó: Szentiványi-Veres Réka
Tanácsadó iroda: –
Fodadóórák: előzetes egyeztetés alapján (online beszélgetések)
Tel: +36-30-535-6780
Online időpontfoglalás: https://calendly.com/mentalhealthunivet/
Online foglalkozások helye: https://doxy.me/mentalhealthunivet
E-mail: [E-mail megjelenítése]
Tanácsadó saját hallgatói weboldala: – 

3. Tanácsadó: Szamosi Judit
Tanácsadó iroda: S épület (földszint) iroda (bejárat a Dembinszky utca felöli oldalról)
Fodadóórák:  szerda 13:00-16:00 és csütörtök 10:00-13:00 és 14:00-16:00
Tel: +36-30-972-57-95 
Online időpontfoglalás: https://calendly.com/szamosijudit/counseling
Online foglalkozások helye: https://doxy.me/counselingunivet
E-mail: [E-mail megjelenítése]
Tanácsadó saját hallgatói weboldala: – 

 

További hallgató-támogató programok: 

Kortárssegítő szolgáltatás: az első éves külföldi hallgatók kulturális/egyetemi beilleszkedését elősegítő programba SAM-buddy peer-mentoring program néven a magyar hallgatók örömmel várjuk mentorként.  További információ a programról és a csatlakozás lehetőségéről az alábbi linken elérhető: www.univet.hu/univet/peermentoring

Tanulást-segítő műhelyfoglalkozások: elsősorban az első éves hallgatók támogatásáért kialakított mini-előadássorozat (beilleszkedés, tanulástechnika, bullying-prevenció, stressz kezelés témakörökben.)

Tanulási módszertani választható fakultáció: a magyar nyelvű felkészítő interaktív előadás sorozat (elsőéves hallgatók számára) az orvosi képzés sajátosságaihoz igazodva olyan tanulás módszertani eszközökkel ismerteti meg a hallgatókat, amelyek segítségével tudatosabban, képességekhez/adottságokhoz igazodóan tudnak felkészülni az előadásokra és vizsgákra.

Az orvosi hivatás és empátia kurzus: magyar nyelvű szabadonválasztható fakultáció (felsőéves hallgatóknak)

Tanuló-társ/tanuló-csoport kereső szolgáltatás: online jelentkezési lap kitöltésével lehetőséget kínálunk tantárgyra bontottan célirányosan tanuló-társ illetve tanulócsoport keresésére. A szolgáltatás honlapja elérhető: www.studygroups.hu webcímen.

Támogató csoportok: a hallgatók részére rendelkezésre állnak olyan a személyes életállapotukhoz kapcsolódó pszichológiai témakörű támogató csoportok. A csoporttagok általában havi rendszerességgel találkoznak közös 60-90 perces beszélgetésekre, saját maguk fejlődése és fejlesztése érdekében.

 

Hallgatói önkormányzatok támogatása:

Az egyetem segítséget kíván nyújtani az egyetem égisze alatt működő hallgatói szervezeteknek tanácsadás/coaching/tréning formájában, hogy kijelölt képviselőik eredményesebben képviselhessék kitűzött céljaikat, tovább képezzék kommunikációs és együttműködési készségeiket csoporton belül és kortárs csoport-szervezetek között is.

Szeretnénk további segítséget kínálni hallgatóinknak az alábbi szóróanyagokkal:

Öt érv hogy miért hasznos tanácsadásra járni (lásd csatolmány)

Az önegyüttérzés fontossága életünkben (lásd csatolmány)

FETA Füzetek Távol fizikailag, közel érzelmileg

FETA Füzetek Kiberkapcsolati kalauz

FETA Füzetek Tarsd kézben a napod