Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Szervezeti egységek Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Telefon
(1) 478 4100 / 8927
Mellék
(1) 478 4100 / 8927
Vezető
Gál János
Cím
1078 Budapest István u. 2.
Postázási cím
1400 Budapest Pf. 2

Kedves Gazdik / Állattulajdonosok!

 

COVID-19 járvány tulajdonosi tájékoztató ÁTE klinikák 2020.03.16.

Az Egzotikusállat-és Vadegészségügyi Tanszék klinikáján az ambuláns betegellátás időpontos előjegyzés alapján zajlik hétköznap 8 és 16 óra között. Az időpont kéréstől csak sürgősségi esetekben tudunk eltekinteni. Amennyiben állata sürgős ellátásra szorul, a gördülékenyebb ellátás érdekében kérjük indulás előtt telefonáljon. Az időpontra érkező betegeket kérjük, minden esetben jelentkezzenek be a betegirányítónál. Időpont egyeztetés a 0614784100-ás telefonszámon, a 8927-es melléken lehetséges.

A kezelések áráról a telefonos időpont egyeztetés alkalmával tudunk felvilágosítással szolgálni a rendkívül sokszínű szolgáltatási palettából adódóan.

Teljes körű és alapos fizikális vizsgálat mellett labordiagnosztikai vizsgálatok (vérvizsgálat, vizeletvizsgálat stb.) valamint fejlett műszerparkunk (digitális röntgen, endoszkóp stb.) segítenek a gyors és pontos diagnózis felállításában. A kisállat klinika radiológiai és műszeres diagnosztikai egységén az egzotikus állatok vizsgálatában jártas szakemberek végeznek ultrahang, illetve CT vizsgálatot előzetes időpontos egyeztetés alapján.

A mikrobiológiai vizsgálatok (bélsárvizsgálat, bőrkaparék, váladék minta stb.) elkészülési ideje a kért vizsgálattól és a kórokozótól függően 1-10 nap. A vizsgálatok eredményeit igény szerint személyesen, e-mailben vagy telefonon a 8927-es melléken közöljük.

Kritikus állapotban lévő illetve intenzív ellátásra szoruló pácienseink számára kórházi ellátást tudunk biztosítani. A kórházi kezelésről, illetve az állat állapotáról minden esetben ambuláns kórlapot vezetünk. Az állatok látogatása előre megbeszélt időpontban lehetséges.

Az ambuláns betegellátás mellett lágyszervi és ortopédiai beavatkozásokat műtéti ellátás keretében végzünk. Tervezhető műtéti beavatkozáshoz minden esetben időpont egyeztetés szükséges.

Referált betegek illetve másodvéleményért érkező tulajdonosok esetében kérjük a korábbi kórlapokat, vizsgálati eredményeket hozzák magukkal.

 

Árszabásunk

Klinikai mellék: 8927

Nyitvatartási idő:

Hétfő – Péntek: 8:00-16:00 óra

A vizsgálatokhoz időpont egyeztetés szükséges

Időpontkérés: 8927–es melléken

Budapest,2019. február 27.

 

Klinikai rendelési rend:

Hétfőtől Péntekig: 8:00-16:00

Szombat-Vasárnap: Nincs rendelés

Szervezeti egységek

Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék – Department of Exotic Animal and Wildlife Medicine
Tanszékvezető: Dr. Gál János, Tanszékvezető helyettes: Dr. Marosán Miklós

Az egység története
Az Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék 2014. január 1-től alakult meg a Kar Patológia Tanszékén korábban létrejött Egzotikus Állat- és Vadegészségügyi Osztály és a Belgyógyászati Tanszék és Klinika Egzotikus Osztály összevonásával. Az új tanszék az egzotikus állatok klinikai betegellátása mellett patológiai-diagnosztikai munkát is végez. A szervezeti egység Magyarországon vadászható és védelem alatt álló vadállatok és azok állományainak állategészségügyi monitoring vizsgálatait illetve preventív védekezési programokat is folytat. A tanszék a nyomozó hatóságok, bíróságok felkérésére vadegészségügy, vadászat-vadgazdálkodás, vadtenyésztés tématerületeken szakértői munkák, szakvélemények készítését is elvégzi. A tanszék oktatja a „Kedvtelésből tartott különleges állatok betegségei” illetve az angol nyelvű képzésben a „Avian and Exotic animal medicine” kötelező illetve számos fakultatívan választható tantárgyakat. A szervezeti egység szervezi az „Egzotikus állatok egészségvédelme” és az „Egzotikus állatok tartása és tenyésztése” posztgraduális képzések mellett a “Méhegészségügyi szakállatorvos” “Vadegészségügyi szakállatorvos” képzéseket is.

-Egzotikusállat Klinika
Dr. Mózer Anikó, Dr. Nógrádi Anna, Dr. Papp Antal, Dr. Kanyorszky Tünde, Dr. Kojer Judit, Dr. Csatári Dóra
Klinikavezető: Dr. Gál János
Ezotikus házikedvencek, nyulak, tengerimalacok, hörcsögök, deguk, csincsillák, patkányok és más kisrágcsálók valamint díszmadarak és terráriumi állatok teljeskörű állategészségügyi ellátása.

-Vadászati, Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Osztály – Division of Hunting, Game and Wildlife Management
Dr. Tóth Tamás, Osztályvezető: Dr. Marosán Miklós
A Vadászati, Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Osztály 2015-ben került megalapításra. Azóta gondozza a vadászathoz, vadgazdálkodáshoz, természetvédelemhez kötődő kutatási témákat és oktatási feladatokat. Az Osztályhoz tartozik a graduális hallgatók Vadgazdálkodási szakirányú képzése és a Vadkárbecslési feladatok ellátására felkészítő posztgraduális szak szakmai vezetése.

-Halászati-Halegészségtani Osztály – Division of Aquaculture and Fish Hygiene –
Osztályvezető: Dr. Baska Ferenc
Az egység az egyetem Tábornok utcai telephelyén működik Dr. Baska Ferenc, egyetemi docens vezetésével. Az osztály feladata a halakkal és egyéb halászott vízi élőlényekkel kapcsolatos szakmai ismeretek oktatása a magyar és az idegen nyelvű képzésben, valamint fakultatív tantárgyak meghirdetése. Az oktatás mellett szaktanácsadást végez a haltermelők és a horgászvizek üzemeltetői felé, és az Agrárminisztérium halászati főosztályával együttműködve kutatási feladatokat teljesít egy közösen alapított „Horgászati kutatócsoport” keretében.

-Méhészeti és Méhegészségtani Osztály – Division of Apiculture and Honey Bee Medicine –
Halász Gábor, Osztályvezető: Dr. Gál János
Az Állatorvostudományi Egyetem Üllői Tangazdaságában egy gyakorló méhészet létrehozása, működtetése és az ott zajló gyakorlati oktatás, valamint méhegészségügyi kutatás és nem utolsó sorban a méhészet, méhészkedés állatorvostan-hallgatók körében történő népszerűsítése tartozik az osztály feladatai közé.

 

 

Munkatársak

Dr. Gál János – egyetemi tanár, tanszékvezető

Dr. Marosán Miklós – egyetemi docens, tanszékvezető helyettes

Dr. Baska Ferenc – osztályvezető, egyetemi docens

Dr. Csatári Dóra – klinikai állatorvos

Dr. Kanyorszky Tünde – klinikai állatorvos

Dr. Kojer Judit– klinikai állatorvos

Dr. Mózer Anikó – klinikai állatorvos

Dr. Nógrádi Anna Linda – klinikai állatorvos

Dr. Papp Antal – klinikai állatorvos

Dr. Tóth Tamás – tanszéki mérnök

Abaúji Norbert – vezető állatorvosi asszisztens

Balázs Nikolett – állatorvosi asszisztens

Galambos Eszter – tanszéki titkárnő és gazdasági felelős