Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Szervezeti egységek Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Telefon
(1) 478 4100 / 8927
Mellék
(1) 478 4100 / 8927
Vezető
Gál János
Cím
1078 Budapest István u. 2.
Postázási cím
1400 Budapest Pf. 2

Kedves Állat tulajdonosok / Kedves Gazdik!

Tájékoztatjuk önöket, hogy az Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék Klinikája

2019. április 19. és 2019. április 22. között nem tart nyitva.


A következő rendelési nap 2019. április 23., amikortól ismét várjuk kedves betegeinket.


Megértésüket köszönve:


Dr. Gál János
Tanszékvezető

Az Egzotikusállat-és Vadegészségügyi Tanszék klinikáján az ambuláns betegellátás időpontos előjegyzés alapján zajlik hétköznap 10 és 18 óra között. Az időpont kéréstől csak sürgősségi esetekben tudunk eltekinteni. Amennyiben állata sürgős ellátásra szorul, a gördülékenyebb ellátás érdekében kérjük indulás előtt telefonáljon. Az időpontra érkező betegeket kérjük, minden esetben jelentkezzenek be a betegirányítónál. Időpont egyeztetés a 0614784100-ás telefonszámon, a 8927-es melléken lehetséges.

Teljes körű és alapos fizikális vizsgálat mellett labordiagnosztikai vizsgálatok (vérvizsgálat, vizeletvizsgálat stb.) valamint fejlett műszerparkunk (digitális röntgen, endoszkóp stb.) segítenek a gyors és pontos diagnózis felállításában. A kisállat klinika radiológiai és műszeres diagnosztikai egységén az egzotikus állatok vizsgálatában jártas szakemberek végeznek ultrahang, illetve CT vizsgálatot előzetes időpontos egyeztetés alapján.

A mikrobiológiai vizsgálatok (bélsárvizsgálat, bőrkaparék, váladék minta stb.) elkészülési ideje a kért vizsgálattól és a kórokozótól függően 1-10 nap. A vizsgálatok eredményeit igény szerint személyesen, e-mailben vagy telefonon a 8927-es melléken közöljük.

Kritikus állapotban lévő illetve intenzív ellátásra szoruló pácienseink számára kórházi ellátást tudunk biztosítani. A kórházi kezelésről, illetve az állat állapotáról minden esetben ambuláns kórlapot vezetünk. Az állatok látogatása előre megbeszélt időpontban lehetséges.

Az ambuláns betegellátás mellett lágyszervi és ortopédiai beavatkozásokat műtéti ellátás keretében végzünk. Tervezhető műtéti beavatkozáshoz minden esetben időpont egyeztetés szükséges.

Referált betegek illetve másodvéleményért érkező tulajdonosok esetében kérjük a korábbi kórlapokat, vizsgálati eredményeket hozzák magukkal.

Budapest,2019. február 27.

Szervezeti egységek

Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék – Department of Exotic Animal and Wildlife Medicine

-Egzotikusállat Klinika

-Vadászati, Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Osztály – Division of Hunting, Game and Wildlife Management

-Halászati-Halegészségtani Osztály – Division of Aquaculture and Fish Hygiene

-Méhészeti és Méhegészségtani Osztály – Division of Apiculture and Honey Bee Medicine

Az egység története

Az Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék 2014. január 1-től alakult meg a Kar Patológia Tanszékén korábban létrejött Egzotikus Állat- és Vadegészségügyi Osztály és a Belgyógyászati Tanszék és Klinika Egzotikus Osztály összevonásával. Az új tanszék az egzotikus állatok klinikai betegellátása mellett patológiai-diagnosztikai munkát is végez. A szervezeti egység Magyarországon vadászható és védelem alatt álló vadállatok és azok állományainak állategészségügyi monitoring vizsgálatait illetve preventív védekezési programokat is folytat. A tanszék a nyomozó hatóságok, bíróságok felkérésére vadegészségügy, vadászat-vadgazdálkodás, vadtenyésztés tématerületeken szakértői munkák, szakvélemények készítését is elvégzi. A tanszék oktatja a „Kedvtelésből tartott különleges állatok betegségei” illetve az angol nyelvű képzésben a „Avian and Exotic animal medicine” kötelező illetve számos fakultatívan választható tantárgyakat. A szervezeti egység szervezi az „Egzotikus állatok egészségvédelme” és az „Egzotikus állatok tartása és tenyésztése” posztgraduális képzések mellett a “Méhegészségügyi szakállatorvos” “Vadegészségügyi szakállatorvos” képzéseket is.

 

Klinikai mellék: 8927

Nyitvatartási idő:

Hétfő – Péntek: 10:00-18:00 óra

A vizsgálatokhoz időpont egyeztetés szükséges

Időpontkérés: 8927–es melléken

 

Munkatársak

Dr. Gál János – egyetemi docens, tanszékvezető

Dr. Marosán Miklós – egyetemi docens, tanszékvezető helyettes

Dr. Baska Ferenc – osztályvezető, egyetemi docens

Dr. Mózer Anikó – klinikai állatorvos

Dr. Nógrádi Anna Linda – klinikai állatorvos

Dr. Papp Antal – klinikai állatorvos

Dr. Orosi Zoltán – tanszéki állatorvos

Dr. Tóth Tamás – tanszéki mérnök

Abaúji Norbert – vezető állatorvosi asszisztens

Hegyi Krisztina – állatorvosi asszisztens

Galambos Eszter – tanszéki titkárnő és gazdasági felelős