Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Felvételi Érettségi előkészítő

Érettségi előkészítő

 

Tájékoztató az Állatorvostudományi Egyetem emeltszintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamáról

 

Az Állatorvostudományi Egyetem önköltséges, emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamot indít a 2021/2022-es tanévben, biológia és kémia tantárgyakból, együtt és külön-külön is. A tananyag mindkét tantárgyból az érettségi vizsga törzsanyaga.

Kémia tárgyból – az előkészítő során két alkalommal – lehetőséget biztosítunk az érettségi vizsgán szereplő kémia kísérletek elvégzésére.

Biológia tárgyból a kurzus végén a hallgatók részt vehetnek, egy laborlátogatással egybekötött mikroszkópos bemutatón.

Az előadók az egyetem oktatói, akik a tananyagot az érettségi vizsga követelményeinek megfelelően tanítják. A tanfolyam során nagy hangsúlyt fektetünk az érettségi vizsgán szereplő feladattípusok gyakorlására. A képzés végén a résztvevők tantárgyanként próba érettségit írnak.

A tanfolyam 2021. október 1-től- 2022. április 30-ig tart. Amennyiben a járványhelyzet indokolttá teszi (korlátozó intézkedések újbóli bevezetése), akkor az oktatás online formában lesz megtartva.

 Össz. óraszám: 150 óra. Biológia: 75 óra, kémia: 75 óra. A heti elfoglaltság 3-3×45 perces órák (pénteken délután, szombaton délelőtt/délután vannak az órák). Az oktatás kiscsoportos formában folyik (csoportonként max. 20-25 fő)

 Az állatorvosi szakon mindkét tantárgyból, biológia alapszakon egy választott tantárgyból felvételi követelmény az emelt szintű érettségi!

Ha mindkét tantárgyból szeretne jelentkezni, akkor a tanfolyam részvételi díja: 150.000.-Ft, ha csak az egyikből, (vagy kémia, vagy biológia), akkor, 75.000 Ft.

Kémia oktatás helyszíne: Urbányi László előadó – Állatorvostudományi Egyetem, István utcai campus

Biológia oktatás helyszíne: Tormay Béla terem – Állatorvostudományi Egyetem, István utcai campus

A tanfolyamra jelentkezni 2021. augusztus 25-szeptember 12-ig van lehetőség a Jelentkezési lap elküldésével az alábbi e-mail címre: [E-mail megjelenítése]

 

Jelentkezési lap letölthető innen

 

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 12.

A jelentkezésről visszaigazolást és elektronikus formában számlát küldünk. A tanfolyam részvételi díját, a számlán feltüntetett bankszámlaszámra egy összegben kell átutalni.

Befizetési időszak: 2021. szeptember 16-szeptember 23.

Utalásnál a számla sorszámát kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni és a befizetésről szóló utalási bizonylatot a megadott e-mail címre elküldeni.

Információ:

Állatorvostudományi Egyetem Tanulmányi Osztály

Őszi-Szalczer Rita 478 – 4100/8128 mellék vagy [E-mail megjelenítése]