Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Felvételi Érettségi előkészítő

Érettségi előkészítő

 

Tájékoztató

az Állatorvostudományi Egyetem emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamáról

 

Az Állatorvostudományi Egyetem önköltséges, emelt szintű érettségi vizsgára felkészítő tanfolyamot indít a 2020/2021-es tanévben, biológia és kémia tantárgyakból, együtt és külön-külön is.

A tananyag mindkét tantárgyból az érettségi vizsga törzsanyaga.

 Kémia tárgyból – az előkészítő során két alkalommal – lehetőséget biztosítunk az érettségi vizsgán szereplő kémia kísérletek elvégzésére.

Biológia tárgyból a kurzus végén a hallgatók részt vehetnek, egy laborlátogatással egybekötött mikroszkópos bemutatón.

Az előadók az egyetem oktatói, akik a tananyagot az érettségi vizsga követelményeinek megfelelően tanítják. A tanfolyam során nagy hangsúlyt fektetünk az érettségi vizsgán szereplő feladattípusok gyakorlására. A képzés végén a résztvevők tantárgyanként próba érettségit írnak.

A tanfolyam 2020. szeptember 25-tól- 2021. április 24-ig tart. Amennyiben a járványhelyzet indokolttá teszi (korlátozó intézkedések újbóli bevezetése), akkor az oktatást online formában folytatjuk.

 Össz. óraszám: 150 óra. Biológia: 75 óra, kémia: 75 óra. A heti elfoglaltság 3-3×45 perces órák (pénteken délután, szombaton délelőtt/délután vannak az órák). Az oktatás kiscsoportos formában folyik (csoportonként max. 20-25 fő)

A 2012/2013-as tanévtől kezdődően, az állatorvosi szakon mindkét tantárgyból felvételi követelmény az emelt szintű érettségi!

Ha mindkét tantárgyból szeretne jelentkezni, akkor a tanfolyam részvételi díja: 110.000.-Ft, ha csak az egyikből, (vagy kémia, vagy biológia), akkor, 55.000 Ft, amelyet egy összegben kell befizetni, az Egyetem Tanulmányi Osztályánál igényelhető csekken, vagy átutalással:

11784009-22232496

Kérjük a megjegyzés rovatban feltüntetni: „előkészítő”

 A jelentkezési lap feladási határideje: 2020. szeptember 21.

A jelentkezés, az értelemszerűen kitöltött “Jelentkezési lap” és a befizetést igazoló csekkszelvény vagy átutalási igazolás postán való visszaküldésével történik.

A jelentkezéseket ajánlott küldeményként kérjük feladni!

 

Jelentkezési lap beküldési címe:

Állatorvostudományi Egyetem

Tanulmányi Osztály

Érettségire felkészítő tanfolyam

Budapest, 1400. Pf. 2.

 

Jelentkezési lap letölthető innen vagy a csekkel együtt beszerezhető személyesen vagy postai úton az alábbi címen:

Állatorvostudományi Egyetem

Budapest, 1078 István u. 2.

Információ:

Állatorvostudományi Egyetem Tanulmányi Osztály

Őszi-Szalczer Rita

478 – 4100/8128 mellék