Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Kollégium

Kollégium

Bemutatkozás

Igazgató: Imre Zoltán
Gondnok: Kupics Károly

A kollégium Zugló zöld övezetében fekszik. A négyemeletes épülethez tartozik a vendégparkoló, egy aszfaltos focipálya a fennmaradó terület pihenő parkként funkcionál.

A kollégium 1973. szeptemberére készült el az akkori hallgatók segítségével. Az elnevezéssel a nemzetközi szinten is elismert Marek József doktornak állítottak emléket.

Az irányítást az igazgató és a hét fős Diák Bizottság végzi a házi rendnek megfelelően. A Diák Bizottságot a Kollégiumi Közgyűlés választja a kollégisták közül.

A szobák három ágyasak. Minden szobához tartozik a főhelyiségen kívül egy fürdőszoba, egy erkély és egy beépített szekrénysort tartalmazó előtér. A szobákban 3 korlátlan internetvonal található. Az emeletenként található tanuló, konyha (elektromos tűzhely, mikrohullámú sütő) és mosó helyiség (automata mosógép) a hallgatók mindennapjait könnyítik meg. A földszinten könyvtár, fotólabor, számítógépterem, konditerem, büfé, ill. két szórakozó-TV terem áll a kollégisták rendelkezésre.

Az épület 346 férőhelyes. A kollégium tömegközlekedési eszközökkel könnyen megközelíthető (pl. 80-as trolibusz, 32-es busz, 62-es villamos, ill. 78-as éjszakai busz).

A bejárat 23.00 órától reggel 5.00 óráig zárva van.

Budapest, 2023. augusztus 18.

Imre Zoltán
igazgató

Telefon (1) 383 0356, (1) 363 4494
E-mail [E-mail megjelenítése]
Kollégiumi jelentkezés [E-mail megjelenítése]

Letölthető anyagok: