Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Munkatársak Abauji Norbert

Abauji Norbert

Név

Abauji Norbert

Végzettség
Okleveles Geográfus, Környezetvédelmi technikus (energetika)
Szervezeti egység
Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék
Beosztás: tanszéki mérnök
Telefon
(1) 478 4100
Mellék
8927
Helyszín
Rottenbiller utcai épület, Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Bemutatkozás

1985-ben születtem Sátoraljaújhelyen, és a Zempléni-hegység szívében, Hollóházán nevelkedtem. Itt a természet közelsége adott volt ahhoz, hogy már egészen fiatal koromban kialakuljon bennem az állatok és növények iránti szeretet, valamint érdeklődésem a természettudományok felé.

2003-ban Miskolcon végeztem középiskolai tanulmányaimat világbanki környezetvédelem-vízgazdálkodás szakmacsoportban, majd érettségi után 2004-ben környezetvédelmi-energetikai technikus képzésen vettem részt, ahol a terepmunka mellett laboratóriumi gyakorlatot szereztem. Ezt követően a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karán végeztem okleveles geográfusként (2004-2009), mely képzés alatt a mérnöki és geoinformatikai tantárgyak elsajátítása mellett a számos hazai és külföldi tanulmányút, terepgyakorlat során tovább tudtam bővíteni természettudományi ismereteimet.

2009-től dolgozom az Állatorvostudományi Egyetemen. Kezdetben a Belgyógyászati Tanszék és Klinika, Intenzív Osztály és Egzotikus Állatok Osztályán dolgoztam asszisztensként. 2014-től az Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék vezető asszisztense vagyok. 2022-től a tanszéken tanszéki mérnök státuszt töltök be a Vadászati, Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Osztályon.

2023 szeptembere óta PhD hallgató vagyok a SzE Wittmann Antal Növény-, Állat- és Élelmiszer-tudományi Multidiszciplináris Doktori Iskolában, Témavezetőim: Marosán Miklós és Troján Szabolcs

Szabadidőmet utazással és fotózással töltöm; az egzotikus országokat felkeresve a helyi természeti értékeket örökítem meg.