Dr. Darnay Lívia
PhD
Élelmiszer-Technológiai Laboratórium: N ép. 1. em.
[Kattintson az emailcímhez]
(1) 478 4100/8554 Technológia Labor: 8554
Bemutatkozás
Dr. Darnay Lívia Budapesten született, 2009-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karán, okleveles élelmiszermérnök szakon, Élelmiszerbiotechnológia szakirányon. Doktori kutatásait 2011-ben kezdte, témája: Mikrobiális transzglutamináz alkalmazhatósága tej- és húsipari terméknél. Élelmiszertudományok Doktora címet szerzett 2017-ben. Az Állatorvostudományi Egyetem Élelmiszer-higiéniai Tanszékén 2017 szeptembere óta dolgozik. Jelenleg a 2 féléves Élelmiszer-higiénia tárgy egyik előadója és gyakorlattartója, oktatási tevékenysége mellett a Tanszékhez tartozó Élelmiszertechnológia Laboratórium vezetője, ahol szerteágazó kutatásokat végez főleg állati eredetű élelmiszerek, azon belül is a tejtermékek kapcsán.
Főbb kutatási területek:
- Különböző tejfajtákból (szarvasmarha, kecske, szamár, bivaly, teve) készülő fermentált tejtermékek és oltós alvasztású sajtok élelmiszerminőségi és élelmiszerbiztonsági vonatkozásai
- Vegán alapú termékek fejlesztése, húsutánzatok
- Mikrobiális transzglutamináz enzim szerepe az állománykialakításban és a biogén aminok keletkezésében
Előrehaladás
Munkahelyek | Intézmény neve | Beosztás |
2019- | Állatorvostudományi Egyetem – Élelmiszer-higiéniai Tanszék | adjunktus, laborvezető |
2017-2018 | Állatorvostudományi Egyetem – Élelmiszer-higiéniai Tanszék | tanszéki mérnök, laborvezető |
2011-2017 | Szent István Egyetem – Élelmiszertudományi Doktori Iskola | PhD hallgató |
Szakmai szervezeti tagság
Bizottság neve | Idő | Tisztség |
MTA, Élelmiszer-tudományi Bizottság | 2018- | Köztestületi tag |
Eddigi szakdolgozat/TDK hallgatók száma: 16
Publikációs lista (Top10)
MTMT:
https://m2.mtmt.hu/gui2/?type=authors&mode=browse&sel=authors10038684