Default view
Az egyetem Munkatársak Kunszabó Atilla

Kunszabó Atilla

Élelmiszermérnök (MSc)
Szervezeti egység
Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék (AÉTT)
Beosztás
Tudományos segédmunkatárs
Szervezeti egység
Doktorandusz Önkormányzat (DÖK)
Beosztás
Helyszín
L épület II. emelet
Telefon
(1) 478 4100
Mellék
8533

Bemutatkozás  

Kunszabó Atilla tanulmányait a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán folytatta. Okleveles élelmiszermérnök (MSc) szakképzettséget 2021-ben szerzett. Korábban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kockázatmegelőzési és Oktatási osztályán részt vett a fogyasztói szemléletformálást támogató kutatási és oktatási tevékenységekben. Jelenleg az Állatorvostudományi Doktori Iskola PhD hallgatója, valamint az Élelmiszerlánc-tudományi Intézethez tartozó Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék tudományos segédmunkatársa.

Főbb kutatási területek:

  • Élelmiszerhulladékok
  • Élelmiszerbiztonság
  • Fogyasztói kutatások

Szakmai szervezeti tagság

Bizottság neve Idő Tisztség
EU Platform on Food Losses and Food Waste 2021 – tag

 

Publikációs lista (Top10)

MTMT:

  1. Kasza, G., Dorkó, A., Kunszabó, A., & Szakos, D. (2020). Quantification of household food waste in Hungary: A replication study using the FUSIONS methodology. Sustainability, 12(8), 3069.
  2. Kunszabó, A., Szakos, D., Dorkó, A., Farkas, C., & Kasza, G. (2022). Household food waste composting habits and behaviours in Hungary: a segmentation study. Sustainable Chemistry and Pharmacy, 30, 100839.
  3. Hann, M., Hayes, C. V., Lacroix-Hugues, V., Lundgren, P. T., McNulty, C., Syeda, R., Eley, C., Teixeria, P., Gennimata, D., Truninger, M., Knochel, S., Münter, L., Allison, R., Fehér, Á., Izsó, T., Kunszabó, A., Kasza, Gy., Demirjian, A. (2023). Evidence-based health interventions for the educational sector: Application and lessons learned from developing European food hygiene and safety teaching resources. Food Control, 143, 109219.
  4. Eley, C., Lundgren, P. T., Kasza, G., Truninger, M., Brown, C., Hugues, V. L., Izsó, T., Teixeria, P., Syeda, R., Ferré, N., Kunszabó, A., Nunes, C., Hayes, C., Merakou, K., McNulty, C. A. M. (2022). Teaching young consumers in Europe: a multicentre qualitative needs assessment with educators on food hygiene and food safety. Perspectives in public health, 142(3), 175-183.