Kunszabó Atilla
Élelmiszermérnök (MSc)
Helyszín
L épület II. emelet
Bemutatkozás
Kunszabó Atilla tanulmányait a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán folytatta. Okleveles élelmiszermérnök (MSc) szakképzettséget 2021-ben szerzett. Korábban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Kockázatmegelőzési és Oktatási osztályán részt vett a fogyasztói szemléletformálást támogató kutatási és oktatási tevékenységekben. Jelenleg az Állatorvostudományi Doktori Iskola PhD hallgatója, valamint az Élelmiszerlánc-tudományi Intézethez tartozó Alkalmazott Élelmiszertudományi Tanszék tudományos segédmunkatársa.
Főbb kutatási területek:
- Élelmiszerhulladékok
- Élelmiszerbiztonság
- Fogyasztói kutatások
Szakmai szervezeti tagság
Bizottság neve | Idő | Tisztség |
EU Platform on Food Losses and Food Waste | 2021 – | tag |
Publikációs lista (Top10)
MTMT:
- Kasza, G., Dorkó, A., Kunszabó, A., & Szakos, D. (2020). Quantification of household food waste in Hungary: A replication study using the FUSIONS methodology. Sustainability, 12(8), 3069.
- Kunszabó, A., Szakos, D., Dorkó, A., Farkas, C., & Kasza, G. (2022). Household food waste composting habits and behaviours in Hungary: a segmentation study. Sustainable Chemistry and Pharmacy, 30, 100839.
- Hann, M., Hayes, C. V., Lacroix-Hugues, V., Lundgren, P. T., McNulty, C., Syeda, R., Eley, C., Teixeria, P., Gennimata, D., Truninger, M., Knochel, S., Münter, L., Allison, R., Fehér, Á., Izsó, T., Kunszabó, A., Kasza, Gy., Demirjian, A. (2023). Evidence-based health interventions for the educational sector: Application and lessons learned from developing European food hygiene and safety teaching resources. Food Control, 143, 109219.
- Eley, C., Lundgren, P. T., Kasza, G., Truninger, M., Brown, C., Hugues, V. L., Izsó, T., Teixeria, P., Syeda, R., Ferré, N., Kunszabó, A., Nunes, C., Hayes, C., Merakou, K., McNulty, C. A. M. (2022). Teaching young consumers in Europe: a multicentre qualitative needs assessment with educators on food hygiene and food safety. Perspectives in public health, 142(3), 175-183.