Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Munkatársak Mózer Anikó

Mózer Anikó

Név

Dr. Mózer Anikó

Végzettség
állatorvos
Szervezeti egység
Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék
Beosztás: klinikus állatorvos
Helyszín
M épület, Egzotikusállat- és Vadegészségügyi Tanszék

Bemutatkozás  

1989-ben születtem Budapesten. Már egészen fiatalon megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy állatorvos szeretnék lenni. 13 évesen betekintést nyerhettem egy állatorvosi rendelő mindennapjaiba, és ez irányú elköteleződésem megszilárdult.

Gimnáziumi tanulmányaim után rövid ideig az ELTE biológia szakos hallgatója voltam, majd felvételt nyertem a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karára. 2018 márciusában végeztem az akkor már különálló Állatorvostudományi Egyetemen.

Másodéves hallgatóként keltette fel érdeklődésemet az egzotikus állatok gyógyászata. Egyetemi éveim alatt sok időt töltöttem a Belgyógyászati Tanszék Egzotikus Osztályának klinikáján. Negyedéves hallgatóként lehetőségem nyílt bekapcsolódni az akkor már önálló Tanszék mindennapi munkájába.

Végzés után klinikai állatorvosként kezdtem el dolgozni a Tanszéken. Tudásomat és gyakorlatomat több európai egyetem egzotikus klinikáján fejlesztettem (Hannover, Brno, Kassa).

Szívesen veszek részt továbbképzéseken, elsősorban a nyulak és rágcsálók gyógyászatának témakörében. Jelenleg az egzotikus állatok gyógyászata szakállatorvosi képzésen folytatom posztgraduális tanulmányaimat, mely képzés 2022 márciusában zárul.

 

Jelenleg a kolléganő szülési szabadságon van.