Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Szervezeti egységek Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központ Év Állatvédő Óvodája és Általános Iskolája pályázat

Év Állatvédő Óvodája és Általános Iskolája pályázat

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja és hallgatói társszervezete, az „Állatvédelem gyerekeknek”  szerkesztőbizottsága 2021-ben hirdette meg először, az állatvédelmi oktatási tevékenységet középpontba helyező „Év Állatvédő Óvodája” pályázatot.

A hiánypótló kezdeményezés sikerét mutatja, hogy a 2021-ben első ízben indított óvodai felhívásra 81 magas színvonalú pályázat érkezett az ország minden részéből, és valamennyi pályázó jogosulttá vált egy éven keresztül az „Állatbarát Óvoda” cím használatára.

A nagy sikerre való tekintettel évről évre díjazzák a legjobb állatvédő oktatási intézményeket: immár nem csak az „Év Állatvédő Óvodája”, hanem az „Év Állatvédő Általános Iskolája” címre is lehet pályázni, valamint az „Állatbarát Óvoda” és „Állatbarát Általános Iskola” címek is elnyerhetők.

A pályázatra olyan óvodák és általános iskolák jelentkezését várják, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és törekedtek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével. A pályázatra minden magyarországi és határon túli magyar intézmény jelentkezhet. (A részletes pályázati feltételek a https://allatvedelemgyerekeknek.hu/projektek/ linkre kattintva érhetőek el.)

A beérkezett pályaműveket egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el.

A nyertes pályázók ünnepélyes díjátadó keretében vehetik át az állatvédelemmel kapcsolatos díjakat az Állatorvostudományi Egyetemen Prof. Dr. Sótonyi Péter rektortól. Az oklevelek, tárgyi ajándékok és élménymeglepetések mellett valamennyi állatbarát oktatási intézmény részesülhet egy online állatvédelmi képzésben az összegyűjtött jó gyakorlatokra alapozva, az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának szervezésében.