Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Konferenciák, szakmai napok

Az Állatorvostudományi Egyetem Jogi, Elemző és Módszertani Központjának (Állatvédelmi Központ) alapvető feladata, hogy ismeretterjesztéssel, oktatással és kutatással segítse az állatvédelem ügyét.

Az érdemi döntésekhez ugyanis tudományosan alátámasztott információk szükségesek. Ehhez – az állatvédők mellett – állatorvosok, jogászok, pszichológusok. kriminológusok és sok más szakember közös munkájára van szükség.

A graduális és posztgraduális képzéseken túl szükség van olyan tanfolyamokra, konferenciákra és szakmai napokra is, amelyek nem csak állatorvosoknak szólnak, hanem egyéb, állatvédelemmel foglalkozó szakembereknek, például a civil szervezetekben tevékenykedő állatvédőknek nyújtanak a gyakorlatban is használható ismereteket.

Az Állatvédelmi Központ által szervezett szakmai napok és konferenciák lehetőséget adnak a témában legjártasabb szakértőknek arra, hogy megosszák tudásukat az állatvédelem témakörét érintő legfrissebb intézkedésekről, tervekről és kutatási eredményekről, illetve erősítsék az érintett szakemberek közötti együttműködést.

A saját szervezésű szakmai napok mellett, az Állatvédelmi Központ oktatói rendszeresen adnak elő más intézmények állatvédelmi tematikájú konferenciáin és szakmai napjain.