Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Dr. Markus Gabriella

1981-ben végzett az Állatorvos-tudományi Egyetemen Budapesten. Diplomamunkáját a tejelő tehenek tőgygyulladás-hajlamának örökölhetőségéből írta.

Először a Komáromi Mezőgazdasági Kombinátban dolgozott, mint üzemi állatorvos. 1983-ban ösztöndíjjal került az Állatorvos-tudományi Egyetem Állattenyésztéstani Tanszékére, ahol tudományos munkát végzett három évig főállásban, ezt követően három évig mellékállásban, egyidejűleg a TAURINA Állattenyésztő Közös vállalatnál dolgozott tőgyegészségügyi szaktanácsadó állatorvosként.

1990 óta magán-vállalkozóként tőgyegészségügyi szaktanácsadó. 1992-ben alakította ki az erre a munkára szakosodott laboratóriumát, amelyet azóta is folyamatosan fejleszt.

2007-ben végezett az ELTE TTK-n okleveles mikrobiológusként; 2002 óta e minőségben is dolgozik a – 2005 óta kft formában működtetett – laboratóriumában.

Részt vett a Magyar Állatorvosi Kamara KÁTÉ programjának megalkotásában a kamara Minőségbiztosítási Bizottságának tagjaként (a szarvasmarha-egészségügyi részért volt felelős), és 2006 óta a Magyar Állatorvosi Kamara Országos Etikai Bizottságának elnöke.

Szerzőként vett részt a Szarvasmarha-tenyésztés gyakorlata c. folyóirat 1982-ben megjelent két számában, valamint A tejtermelő családi gazdaságok tartástechnológiája c. 2004-ben megjelent – és az idén újra kiadásra kerülő – könyv megírásában.