Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés

Prof. Georgios Amiridis

Dr. Georgios Amiridis állatorvos-doktori diplomáját 1986-ban szerezte meg a Theszaloniki Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. 1996-ban sikeresen védte meg doktori disszertációját a Glasgow-i Egyetem Állatorvos-tudományi Karán. Számos nemzeti és nemzetköz kutatási pályázatot irányított vagy résztvevőként közreműködött benne. Kiterjedt publikációs tevékenységet folytat, amit a rangos nemzetközi tudományos folyóiratokban megjelent dolgozatainak és nemzetközi konferenciákon elhangzott előadásainak és posztereinek magas száma jelez.  Mindezek mellett jut ideje, energiája és lelkesedése a fiatal szakemberek képzésére is.

Amiridis doktor, aki 1998 óta a Theszaloniki Egyetem Állatorvos-tudományi Karának (Görögország) oktatója majd vezető oktatója, hosszú évek óta – otthoni oktatói munkája mellett – rendszeresen visszatérő vendégelőadó karunkon. Minden évben nagy sikerrel tart előadásokat az angol nyelvű képzésben részt vevő hallgatóinknak a Szülészeti tanszék által indított „Asszisztált reprodukció” c. fakultatív tárgy keretében. Néhány évvel ezelőtt nagy érdeklődéssel kísért előadásokat tartott a PhD hallgatóknak (nem csak a SZIE PhD hallgatói részére) szervezett „Andrológia és Asszisztált Reprodukció” c. kurzuson is. Külön szeretném kihangsúlyozni, hogy Amiridis professzor úr az előadásokra szóló meghívásokat mindig nagy örömmel fogadja és mindig saját költségén utazik Magyarországra.

Nem csak az oktatás, hanem a kutatás terén is szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években a görög és a magyar munkacsoport között. Több közös kísérlet sorozaton vagyunk túl, amelyek eredményeit és tapasztalatait együtt publikáltuk nívós tudományos lapokban.

Amiridis professzor úr nagyon sokat tett és tesz azért, hogy mindkét állatorvos képző műhely számára gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki és maradjon fenn az oktatás és kutatás terén egyaránt.