Default view
Kutatás Témák Kémiai-toxikológiai élelmiszer-biztonság

Kémiai-toxikológiai élelmiszer-biztonság

2.1. Hőkezelési eljárások hatása gyógyszermaradékok kémiai stabilitására és antimikrobiális aktivitására.

 

2.2. Aflatoxinok előfordulása és stabilitása fogyasztói tejekben és tejtermékekben.

 

2.3. Állatgyógyászati gyógyszerkészítmények környezettoxikológiai hatásainak vizsgálata.

 

Kapcsolódó PhD témák és tézisek az elmúlt 5 évben

1.Az állatgyógyászatban tömegtermelésre használt doxiciklin egyes környezettoxikológiai jellemzőinek vizsgálata. Szatmári István, 2012.

 

2. Aflatoxin M1 és M2 előfordulása és stabilitása fogyasztói tejekben és tejtermékekben. Major Andrea, folyamatban

3. A nyers tej hőkezelésére használt különböző eljárások hatása egyes gyógyszermaradékok stabilitására és antimikrobiális aktivitására.  László Noémi, folyamatban

Kapcsolódó pályázatok

1. KMOP-4.2.1/B-10-2011-0007 azonosító számú, „A felsőoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra fejlesztések támogatása”. 2011-2013.

2. TÁMOP-4.2.1.B-11/2/KMR-2011-0003azonosító számú, „Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István  Egyetemen”. 2012-2014.