Default view
Oktatás Kurzusok A humán táplálkozás kérdései

A humán táplálkozás kérdései

Nyelv
Magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
vizsga (kollokvium)
Év a tantervben
4
Szemeszter a tantervben
1
Kredit
3
Előadások
15
Szak
állatorvos (magyar)
Kik vehetik fel a tárgyat
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc

A kurzus leírása

Ajánlott időbeli helye a képzésben: 5-7. félév
Szükséges előtanulmány: Takarmányozástan I. aláírás, biológusoknak élettan-biokémia szigorlat

Felelős tanár: Dr. Fekete Sándor professor emeritus
HELYSZÍN: Állattenyésztési tanterem
MINIMUM LÉTSZÁM: 30 fő

JELENTKEZÉS:

-e-mailen:
[Kattintson az emailcímhez]
[Kattintson az emailcímhez]

 


Előadások tematikája

Tematika:

  • Az ember tápláló- és hatóanyagigény
  • Az élelmiszerek jellemzése dietetikai szempontból
  • Az epidemológiailag legfontosabb kórformák
  • Az atherosclerosis
  • Szénhidrátfogyasztás
  • A rost szerepe, ill. a hiányos rostellátás következményei
  • A sóellatál és a magas vérnyomás
  • A táplálkozás és a rák összefüggései
  • Az ásványi és hatóanyag-ellátás kérdései.
  • Funkcionális élelmiszerek
  • Nutrigenomika

Értékelés leírása

A számonkérés formája: kollokvium