Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok A humán táplálkozás kérdései

A humán táplálkozás kérdései

Nyelv
magyar
Jelleg
optional C
Értékelés
semi-final examination
Év a tantervben
4
Szemeszter a tantervben
1
Kredit
3
Előadás óraszám / félév
15
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc

A kurzus leírása

Ajánlott időbeli helye a képzésben: 5-7. félév
Szükséges előtanulmány: Takarmányozástan I. aláírás, biológusoknak élettan-biokémia szigorlat

Felelős tanár: Dr. Fekete Sándor egyetemi tanár
 

 

HELYSZÍN: Állattenyésztési tanterem
MINIMUM LÉTSZÁM: 30 fő

JELENTKEZÉS:

-e-mailen:
Fekete.Sandor@aotk.szie.hu
Senyi.Krisztina@aotk.szie.hu

-személyesen: J épület, 306
 

 

Előadások tematikája

Tematika:

  • Az ember tápláló- és hatóanyagigény
  • Az élelmiszerek jellemzése dietetikai szempontból
  • Az epidemológiailag legfontosabb kórformák
  • Az atherosclerosis
  • Szénhidrátfogyasztás
  • A rost szerepe, ill. a hiányos rostellátás következményei
  • A sóellatál és a magas vérnyomás
  • A táplálkozás és a rák összefüggései
  • Az ásványi és hatóanyag-ellátás kérdései.
  • Funkcionális élelmiszerek
  • Nutrigenomika

Értékelés leírása

 

 

A számonkérés formája: kollokvium