Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív B
Értékelés
vizsga (kollokvium)
Év a tantervben
5
Szemeszter a tantervben
2
Kredit
3
Gyakorlat óraszám / félév
24
Szervezeti egység
Élelmiszer-higiéniai Tanszék (EHT)
Kik vehetik fel a tárgyat?
- Állatorvos magyar
A kurzus leírása
Tematika
- A tejfeldolgozás általános műveletei
- Tejtermékek gyártása a gyakorlatban
- A baromfivágás technológia higiéniája a gyakorlatban
- A sertés- és marhavágás technológiai higiéniája a gyakorlatban
- A vadfeldolgozás technológiai higiéniája a gyakorlatban
- A húskészítmények előállításának higiéniája a gyakorlatban
- Növényi eredetű élelmiszerek előállításának higiéniája a gyakorlatban
Járványhelyzet esetén online módon is megtartható virtuális üzemlátogatással.
Felelős oktatók
- Dr. Darnay Lívia, egyetemi adjunktus
Vizsgainformáció
Írásbeli vizsga