Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Kisállatgyógyászat II.

Kisállatgyógyászat II.

Nyelv
magyar
Értékelés
ZH
Kredit
4
Előadás óraszám / félév
45x45 perc
Gyakorlat óraszám / félév
45x45 perc
Szak
állatorvos (magyar)
Kik vehetik fel a tárgyat?

A kurzus leírása

 

Kisállatgyógyászat c tantárgy II.

2020/2021 őszi szemeszter

A tananyagok publikálására szolgáló egyetemi dokumentumtár hozzáférhető a www. univet.hu honlapon, az Oktatás/Kurzusok útvonalon. Az adott kurzus nevére kattintva a kurzus leírásánál a jobb oldali menüsorban található a Dokumentumtár, mellyel az előadásvázlatok és a tantárggyal kapcsolatos oktatási tudnivalók elérhetők. Bejelentkezés a dokumentumtárba: saját Neptun kóddal és a hozzá tartozó jelszóval

Tárgyi előfeltétel: Kisállatgyógyászat I.

Kredit: 4

Előadások száma: 45×45 perc

Gyakorlatok száma: 45×45 perc

 

Előadások

Az előadások tematikája a fenti dokumentumtárban is megtalálható. Az előadások a légzőszervek és a kardiovaszkuláris rendszer belgyógyászatát és sebészetét, valamint a sérvek sebészetét öleli át. Az előadások látogatása – normalis körülmények között – kötelező, és a részvételt névsorolvasással ellenőrizzük. A jelenlegi COVID körülmények között ettől az adminisztrációtól eltekintünk. Az egyes előadások anyaga letölthető pdf formátumban a honlapról. Az előadások helyszíne a kiadott tematikában és a Neptunban elérhető órarendben is szerepel: A keddi előadásokat a Marek József előadóteremben, a péntekieket a Plósz Béla előadóteremben tartjuk. On-line oktatás keretében az előadások valós időben az interneten láthatóak lesznek

Gyakorlatok

A gyakorlatokra az elhangzott előadási anyag, valamint a témakörök vonatkozó tankönyvekben található részletes ismerete elengedhetetlen. Normális körülmények között a hallgatók a gyakorlat elején írásban vagy szóban be is számolnak erről. A jelenlegi COVID helyzetben ettől a számonkéréstől vélhetően el kell tekintenünk. A gyakorlatokon a hallgatóknak a következő felszereléssel kell rendelkezniük: saját fehér köpeny, hőmérő és fonendoszkóp. A gyakorlatok látogatása kötelező! Hiányozni kizárólag igazolt betegség, illetve hivatalos egyetemi elfoglaltság miatt lehetséges.  Az esetleges hiányzó gyakorlatok pótlása belgyógyászatból az utolsó héten, személyes egyeztetés alapján történik, sebészetből a gyakorlatvezetővel egyeztetett időpontban a gyakorlat anyagából beszámoló szükséges.  A gyakorlatokról történő hiányzást a gyakorlatvezetőnél igazolni kell. A gyakorlatokon mindenki kizárólag csak a saját csoportjában vehet részt, kivételt csak betegség esetén teszünk, orvosi igazolás szükséges. A Tanulmányi és Vizsgaszabályzatban megengedettnél több hiányzás, illetve nem pótolt gyakorlatok esetében a hallgató nem kap félévi aláírást a tárgyból.

A gyakorlatok helyszíne a belgyógyászaton a Papp László gyakorló helyiségben (Belgyógyászati Tanszék emeleti gyakorló), illetve az „M” épületben kialakított belgyógyászati gyakorló helyiségben lesznek a tematikában jelzett módon. Sebészeti témakörben a sebészeti gyakorlóban (B épület). A gyakorlatok tematikája elérhető a dokumentumtárban, illetve a félév elején kiküldésre kerül az évfolyamösszekötőknek.

Félév végi jegy:

A Kisállatgyógyászat II. c. tárgy gyakorlati jegye a félév során írt 2 zárthelyi dolgozat eredménye alapján kerül kialakításra.