Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Mikrobiológiai élelmiszer-biztonság

Mikrobiológiai élelmiszer-biztonság

Nyelv
magyar
Jelleg
optional B
Értékelés
semi-final examination
Év a tantervben
5
Szemeszter a tantervben
2
Kredit
3
Gyakorlat óraszám / félév
22
Szervezeti egység
Élelmiszerhigiéniai Tanszék
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar

A kurzus leírása

 

Gyakorlatok tematikája

 

Téma

1.

Mikrobiológiai biztonság. Minőségbiztosítás.

2.

Mikrobiológiai ellenőrzés hatósági rendszere.

3.

HACCP

4.

Mikrobiológiai vizsgálati módszerek. A vizsgálati módszerek véletlen hibájának elméleti meghatározása.

5.

Mikrobiológiai vizsgálati módszerek véletlen hibájának gyakorlati meghatározása. Jártassági és körvizsgálatok szervezése és értékelése.

6.

Mikrobiológiai vizsgálati módszerek minőségének biztosítása (akkareditálás).

7.

Alternatív vizsgálati módszerek validálása.

8.

Kockázatelemzés.

9.

Mikrobiológiai kockázatbecslés 1. Minőségellenőrzési rendszerből eredő kockázatok. 2. Vizsgálati módszerekből eredő kockázatok.

10.

Mikrobiológiai kockázatbecslés 3. A minősítési rendszer eredő hatékonysága.

Értékelés leírása

Írásbeli vizsga