Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív B
Értékelés
vizsga (kollokvium)
Év a tantervben
5
Szemeszter a tantervben
2
Kredit
3
Gyakorlat óraszám / félév
22
Szervezeti egység
Élelmiszerhigiéniai Tanszék
Kik vehetik fel a tárgyat?
- Állatorvos magyar
A kurzus leírása
Gyakorlatok tematikája
| Téma |
1. | Mikrobiológiai biztonság. Minőségbiztosítás. |
2. | Mikrobiológiai ellenőrzés hatósági rendszere. |
3. | HACCP |
4. | Mikrobiológiai vizsgálati módszerek. A vizsgálati módszerek véletlen hibájának elméleti meghatározása. |
5. | Mikrobiológiai vizsgálati módszerek véletlen hibájának gyakorlati meghatározása. Jártassági és körvizsgálatok szervezése és értékelése. |
6. | Mikrobiológiai vizsgálati módszerek minőségének biztosítása (akkareditálás). |
7. | Alternatív vizsgálati módszerek validálása. |
8. | Kockázatelemzés. |
9. | Mikrobiológiai kockázatbecslés 1. Minőségellenőrzési rendszerből eredő kockázatok. 2. Vizsgálati módszerekből eredő kockázatok. |
10. | Mikrobiológiai kockázatbecslés 3. A minősítési rendszer eredő hatékonysága. |
Értékelés leírása
Írásbeli vizsga