Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Prezentációs készségfejlesztő tréning

Prezentációs készségfejlesztő tréning

Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
beszámoló
Szemeszter a tantervben
Ajánlott: ÁO: 1-6. félév; BSC: 1-6. félév; MSc: 1-4. félév
Kredit
2
Előadás óraszám / félév
15
Szak
állatorvos (magyar)
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc

A kurzus leírása

Tantárgyfelelős: Prof. Dr. Ózsvári László

A tantárgy általános célja: A kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő tudás megszerzése. Különbség van az ún. „hard skills” és „soft skills” kifejezések között. A hard skills jelenti a szakmai tudást, képesítésünket, míg a soft skills azokat a személyes képességeket jelenti, amiket nyilvánvalóan sokkal nehezebben lehet mérni, vagy „bizonyítani”, mint például egy diplomát vagy szakmai előmenetelt. Munkamorál, attitűd, kommunikációs készségek, az érzelmi intelligencia mind-mind a soft skills témakörbe tartoznak.

A prezentációs készségfejlesztés tantárgy célja, hogy a résztvevők tiszta, érdekes és meggyőző előadást tudjanak tartani hallgatóságuk számára.

A prezentációs készségfejlesztő tréning foglalkozik az előadások sikerességének azon két fontos tényezőjével, hogy mit mondjunk, és hogyan mondjuk azt. A tréning célja, hogy olyan átfogó tudást és tapasztalatot biztosítson a résztvevőknek, mely lehetővé teszi, hogy nyugalommal önbizalommal és felkészülten tartsák prezentációikat, az előadói helyzettől függetlenül.