Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Pszichofarmakológia: Viselkedészavarok és egyéb pszichés eltérések gyógyszeres kezelése

Pszichofarmakológia: Viselkedészavarok és egyéb pszichés eltérések gyógyszeres kezelése

Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
vizsga (kollokvium)
Év a tantervben
3
Szemeszter a tantervben
2
Kredit
2
Előadás óraszám / félév
15
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar

A kurzus leírása

A kurzus leírása

 

A kurzus célkitűzései között szerepel a pszichiátriai megbetegedések, viselkedészavarok általános jellemzése esettanulmányokkal, a tünetek enyhítésének bemutatása gyógyszeres terápiával és alternatív gyógymódokkal. A kurzus magában foglalja a szorongásoldás, az alvászavarok és a függőségek, a központi idegrendszeri eltérések, magatartászavarok és a személyiségzavarok legújabb terápiás lehetőségeit.

 

  • Pszichológiai eltérések állatokban, stressz szerepe, a feszültségoldás alternatív kezelése, a szorongásos betegségek kezelése
  • Viselkedészavarok, személyiségzavarok bemutatása esettanulmányokkal, terápiás megoldások. Szociális viselkedésminták és zavaraik társállatokban. Humán és állatgyógyászati vonatkozások.
  • Hangulatingadozások és azok biokémiai háttere. A depresszió formái, tünetei, okai, klinikai vonatkozások, kezelési lehetőségek, társállatok szerepe. A depresszió állati modelljei.
  • Neurodegeneratív kórképek bemutatása: Parkinson-kór és Alzheimer-betegség gyógyszeres terápiája. Neurodegeneratív zavarok, kognitív diszfunkciók előfordulása állatokban.
  • Társállatok szerepe a pszichoterápiában. Szenvedélybetegségek, viselkedési függőségek. A legújabb gyógyszerek a pszichoterápiában.

 

Írásbeli vizsga.

Pásztiné Dr. Gere Erzsébet PhD

Budapest, 2020-09-08

Értékelés leírása

Írásbeli vizsga.

Vizsgainformáció

Írásbeli vizsga.