Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Az egyetem Szervezeti egységek Szülészeti Tanszék és Haszonállat-gyógyászati Klinika

Szülészeti Tanszék és Haszonállat-gyógyászati Klinika

Telefon
(1) 478 4206
Mellék
(1) 478 4100 / 8330
Fax
(1) 478 4207
Vezető
Rátky József
Cím
1078 Budapest István u. 2.
Postázási cím
1400 Budapest Pf. 2
Helyszín
L épület I. emelet

Haszonállat-Gyógyászati Klinika internship pozíció

Álláshirdetés

Bemutatkozás

A Szülészeti Tanszék és Haszonállat-gyógyászati Klinika tanszékvezetője 2020 óta Prof. Dr. Rátky József.

A tanszéken 30 munkatárs dolgozik jelenleg, ebből 4 klinikus állatorvos, 5 PhD-hallgató, 1 tanszéki állatorvos, 3 adjunktus, 1 docens, 1 tudományos munkatárs, és 4 egyetemi tanár, közülük 3 MTA doktora és 1 az MTA tagja. Az ő munkájukat 10 szaksegéd és asszisztens, illetve 1 tanszéki előadó segíti.

A Szülészeti Tanszék két kötelező tantárgyat oktat magyar és angol nyelven az állatorvos hallgatók számára a IV., illetve V. évfolyamon. Az egyik tárgy a Szaporodásbiológia és biotechnológia, a másik a Haszonállatgyógyászat. Mindkét tantárgy 3 féléven keresztül kerül leadásra elméleti órák, illetve gyakorlatok, plenáris előadások formájában. A kötelező tárgyak mellett számos fakultációt is indítanak a Tanszék munkatársai (Andrológia és asszisztált reprodukció, Klinikai endokrinológia, Állatorvosi neonatológia, Hajlamosító tényezők hatásai a szarvasmarha peripartális időszakában, Szaporodásbiológia és asszisztált reprodukciós technikák nem háziasított állatfajokban) ezen kívül a biológus MSc képzésben is részt vesznek egy kötelezően választandó tantárggyal (Szaporodásbiológia, biotechnológia és szintetikus biológia).

A Tanszék klinikus állatorvosai és oktatói két klinikán dolgoznak, a budapesti campus Kisállat Klinika szülészet részlegén, illetve az Üllőn található Haszonállatgyógyászati Klinikán. Mindkét klinikán az állatorvosi munka mellett és azzal szervesen összefonódva folyik a hallgatók gyakorlati képzése. Ezen kívül Ráckeresztúron található egy tenyészbika telep, ahol szintén gyakorlati oktatást tudnak biztosítani a hallgatók számára. A Tanszék oktatási tevékenységéhez tartozik a IV. éves hallgatók Nyári orvoslási gyakorlatának szervezése, lebonyolítása.

A Tanszék munkatársai az oktatási tevékenységen kívül kutatással is foglalkoznak. Az Andrológiai és Asszisztált Reprodukciós Kutatócsoport vezetője Prof.Dr. Cseh Sándor.  A kutatók munkáját a Tanszék laboratóriumai segítik: Andrológiai és Asszisztált Reprodukciós Laboratórium, Diagnosztikai Laboratórium és Endokrinológiai Laboratórium.

2020 óta Mobil Embrió Átültető Állomás is működik a Tanszék magasan képzett és engedéllyel rendelkező munkatársai segítségével és Prof.Dr.Cseh Sándor vezetésével.