Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Önismeret és önmenedzselés tréning

Önismeret és önmenedzselés tréning

Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
gyakorlati jegy
Kredit
1
Előadás óraszám / félév
5
Gyakorlat óraszám / félév
10
Szak
állatorvos (magyar)
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc

A kurzus leírása

A tantárgy általános célja:

 

A kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő tudás megszerzése. Különbség van az ún. „hard skills” és „soft skills” kifejezések között. A hard skills jelenti a szakmai tudást, képesítésünket, míg a soft skills azokat a személyes képességeket jelenti, amiket nyilvánvalóan sokkal nehezebben lehet mérni, vagy „bizonyítani”, mint például egy diplomát vagy szakmai előmenetelt. Munkamorál, attitűd, kommunikációs készségek, az érzelmi intelligencia mind-mind a soft skills témakörbe tartoznak.

A soft skills, vagyis a személyes készségeink, képességeink alapja az önismeret. Ha nincs valós ismeretünk önmagunkról, nehezen fejlesztjük a többi képességünket, készségünket. Ezen képességek, készségek fejlesztése az önmenedzselés. Még az önismeret saját magunk megismerésére szolgál, addig az önmenedzselés egy visszaható folyamat, hiszen az önmenedzselési készségek a többi készéget használják erőforrásként, és erőforrásként kombinálják azokat a saját célok és szükségletek érdekében, viszont minden készségünk alapja az önismeret.

A fakultáció célja, hogy a hallgatók megismerjék önmagukat, ezáltal tisztában legyenek azzal, hogy milyen készségeiket kívánják fejleszteni, valamint menedzselni tudják magukat a mindennapi életben, a tanulásban, munkájuk során könnyebben boldoguljanak.