Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Oktatás Kurzusok Önismeret és önmenedzselés tréning

Önismeret és önmenedzselés tréning

Nyelv
magyar
Jelleg
fakultatív C
Értékelés
vizsga (kollokvium)
Szemeszter a tantervben
Ajánlott: ÁO: 1-6. félév, BSc: 1-6. félév, MSc: 1-4. félév
Kredit
2
Előadás óraszám / félév
15
Szak
állatorvos (magyar)
Kik vehetik fel a tárgyat?
  • Állatorvos magyar
  • Biológia BSc

A kurzus leírása

Tantárgyfelelős: Prof. Dr. Ózsvári László

A tantárgy általános célja: A kitűzött célok eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő tudás megszerzése. Különbség van az ún. “hard skills” és “soft skills” kifejezések között. A hard skills jelenti a szakmai tudást, képesítésünket, míg a soft skills azokat a személyes képességeket jelentő, amiket nyilvánvalóan sokkal nehezebben lehet mérni, vagy “bizonyítani”, mint például egy diplomát vagy szakmai előmenetelt. Munkamorál, attitűd, kommunikációs készségek, az érzelmi intelligencia mind-mind a “Soft skills” témakörbe tartoznak.

A soft skills, vagyis a személyes készségeink, képességeink alapja az önismeret. Ha nincs valós ismeretünk önmagunkról, nehezen fejlesztjük a többi képességünket, készségünket. Ezen képességek, készségek fejlesztése az önmenedzselés. Még az önismeret saját magunk megismerésére szolgál, addig az önmenedzselés egy visszaható folyamat., hiszen az önmenedzselési készségek a többi készséget használják erőforrásként, és erőforrásként kombinálják azokat a saját célok és szükségletek érdekében, viszont minden készségünk alapja az önismeret.

A fakultáció célja, hogy a hallgatók megismerjék önmagukat, ezáltal tisztában legyenek azzal, hogy milyen készségeiket kívánják fejleszteni, valamint menedzselni tudják magukat a mindennapi életben, a tanulásban, munkájuk során könnyebben boldoguljanak.