Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek Emléktáblát avattak Ránkyné Németh Angéla tiszteletére

Emléktáblát avattak Ránkyné Németh Angéla tiszteletére

Az avatóünnepségen beszédet mondott dr. Magyar Tünde sportért felelős államtitkár, dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, dr. Sótonyi Péter egyetemi tanár, dékán valamint Németh Angéla lánya Ránky Réka az Állatorvos-tudományi Kar testnevelő tanára.

Ránkyné Németh Angéla 2014. augusztus 5-én életének 69. évében hosszantartó, súlyos betegség után hunyt el. Családtagok, barátok, sportvezetők, egykori sporttársak, egyetemi munkatársak augusztus 28-án vettek tőle végső búcsút a Szent István Bazilikában. Karunk kiemelkedő oktatójára, aki mint ember, kolléga és családanya is példakép volt, kiváló emberi tulajdonságaival éppen úgy, mint szakmai tevékenységével kivívta az emberek szeretetét, ragaszkodását és megbecsülését. Szerencsésnek tarthatjuk magunkat valamennyien, akik még ismerhettük és érezhettük a belőle áradó emberséget, csodálhattuk azt a mély bölcsességet, békét, amely lényéből sugárzott – emlékezett róla Dr. Sótonyi Péter.

Nekünk sportvezetőknek kötelességünk támogatni bajnokaink megbecsültségét, hirdetni azokat az értékeket, amelyet ők képviseltek; ráirányítani a figyelmet tetteikre, erényeikre és érdemeikre – jelentette ki dr. Szabó Tünde az 1968-as, mexikói olimpián aranyérmet szerző gerelyhajító érdemeit méltatva. Az államtitkár köszöntőjében felidézte, hogy Németh Angéla példaértékű sportbéli sikereit is többek között annak köszönhette, hogy időben meglátta, milyen változtatásra (más technikára) van szükség a jobb eredmény eléréséhez. Mindig is ez volt az a tudás, amely a jókat megkülönböztette a legkiválóbbaktól. Ezt a tudást kell támogatnunk és érvényre juttatnunk, hogy mindannyian, egész közösségünk úgy érezze, a megszabott célokért érdemes összefognunk, és közösen cselekednünk – tette hozzá az államtitkár.

A most felavatandó emléktábla emlékeztessen minket Ránkyné Németh Angélára Budapest díszpolgárára, olimpiai és Európa-bajnokra, aki a tanár, a pedagógus, az édesanya, a munkatárs, egy önfeláldozó, becsületes, tiszta élet fényesen ragyogó példáját hagyta ránk. A jó tanár példáját, akinek egész élete egy új világot nyit meg emberségben, tudásban, amelyet diák vagy munkatárs soha el nem felejt – zárta gondolatait Dr. Sótonyi Péter.

Az avatóünnepségen készült további képek megtekintése.