Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Események Az Állatorvostudományi Egyetem megünnepelte önállóvá válását

Az Állatorvostudományi Egyetem megünnepelte önállóvá válását

Kontakt

Részletek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében és a felsőoktatási struktúra átalakításának lépéseként 2016. július 1-től az Állatorvostudományi Kar kiválik a Szent István Egyetemből és Állatorvostudományi Egyetem néven önálló intézménnyé alakul. 

Ebből az alkalomból 2016. június 30-án az Egyetemen ünnepséget rendeztek.

Az ünnepségen beszédet mondott Dr. Sótonyi Péter dékán, Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumánk minisztere valamint Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

Az Egyetem zászlaját Süllei László érseki helynök, a Budavári Nagyboldogasszony templom kanonok plébánosa szentelte fel majd Steinbach József a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke adta áldását a zászlóra és az egyetemre. A zászlóanyaságok Schmitt Pálné Makray Katalin vállalta. 

Az ünnepségen megköszönték dr. Sótonyi Péter dékánnak „azt a hatalmas szervező munkát, azt a fertőző lelkesedést, amellyel önállósodásunk gondolatát felkarolva tántoríthatatlanul haladt előre közös célunk irányába, így Alma Materünk bejáratára az a tábla kerülhetett fel, ami leginkább megilleti: Állatorvostudományi Egyetem.” 

Az aulai ünnepség befejése után az egyetem parkjában őshonos magyar kutyafajták szobrait – Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotásait – avatta fel L. Simon László, a Miniszterelnökség  államtitkára és dr. Sótonyi Péter.

Az ünnepségen közreműködött a Syrinx Állatorvosi Kamarakórus. Vezényelt: Tapodi Attila.

Az eseményen készült felvétel itt tekinthető meg.