Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A képzés részévé válik az állatvédelem

A képzés részévé válik az állatvédelem

A költségvetésben a kormány az idén 40 millió forintot különített el az állatvédelmi feladatokra, ebből az összegből folytatódik a menhelyi kutyák ivartalanítása, az ebrendészeti telepek és állatmenhelyek korszerűsítése, valamint a felelős állattartásról szóló lakossági tájékoztatás is – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az Állatorvosi Egyetemen tartott sajtótájékoztatón.

Zsigó Róbert hozzátette: a kormány, a kormány szervei, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a civil szervezetekkel együttműködve az elmúlt években sokat lépett előre az állatvédelem területén. Nyitrai Zsolt stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott kiemelte: 2010 óta különböző pályázatok útján közel 3 milliárd forint került a természet- és állatvédő szervezetekhez. A szervezetek fejlesztéseit és programjait támogatta ebből a forrásból a magyar állam és az Európai Unió. Dr. Vetter Szilvia a Magyar Állatvédelmi és Állatjólléti Társaság alelnöke hangsúlyozta, fontos, hogy megfelelő támogatást kapjanak a civil szervezetek.

Dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora a sajtótájékoztatón bejelentette, a képzések során kiemelt szerepet kap az állatvédelem témája. Mint elmondta, az állatorvosképzés során is találkoznak a hallgatók az állatvédelem témakörével, azonban fontos, hogy ez ne egy választható tárgy legyen, hanem épüljön bele a képzésbe, szerves része legyen annak. Ezért az egyetemen idén kötelező tantárgyként indul el a magyar, angol, illetve német nyelvű képzéseken egyaránt az állatvédelem. Ezen felül 2017-ben kezdődik majd el az állatvédelmi szakállatorvos képzés is.

Forrás: MTI