Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek I. Országos Állategészségügyi Verseny

I. Országos Állategészségügyi Verseny

Első alakalommal szervezték meg az Állatorvostudományi Egyetem hallgatói az Országos Állategészségügyi versenyt.  Olyan érettségi előtt álló középiskolás diákok jelentkezésére számítottak, akik komolyabban érdeklődnek az állategészségügy iránt. A háromfordulós online vetélkedőre több mint 300 csapat jelentkezett az ország minden szegletéből.  A budapesti döntőbe az a legjobb 10 csapat juthatott tovább, akik hétről hétre megbirkóztak az állategészségüggyel kapcsolatos furfangos és alaposabb kutatómunkát igénylő feladványokkal.

A versenyre 3 fős csapatok jelentkezését várták, főképp olyan 11 és 12 osztályos tanulókat, akik komolyabban érdeklődnek az állategészségügy iránt. A három online forduló alatt kellett a csapatoknak komplex feladatokat megoldaniuk és az eredményeket visszaküldeniük, amelyek megfejtéséhez nem kellett semmilyen előképzettség, a diákok némi kutatómunkát követően könnyedén meg tudták oldani a feladványokat.

A kétnapos budapesti döntőre érkező csapatok ellátogathattak a Richter gyógyszergyárába, kémiai laborgyakorlaton kísérletezhettek, a Szomor Farmon közelebbről is megismerkedhettek a szürkemarhatartással, de az Állatorvostudományi Egyetem bonctermi gyakorlata is számos kihívásokkal teli pillanatot tartogatott a résztvevőknek.

Miután más egyetemeken is láttunk ehhez hasonló versenyekre jó példákat, elérkezettnek láttuk az időt, hogy belevágjunk mi is egy ilyen hiánypótlónak számító verseny megszervezésébe, itt az Állatorvostudományi Egyetemen. Közel 1000 középiskolás diák ismerkedhetett meg aktuális állategészségügyi kérdésekkel és a való életben alkalmazott megoldásaival.” – mondta el Orodán Tamás, szervező csapat tagja.

A szervezők nem titkolt szándéka volt ezzel a versennyel, hogy megfogják azokat a középiskolás diákokat, akiket komolyabban érdekel az állatorvoslás és az érettségi után esetleg az Állatorvostudományi Egyetemre adják be a jelentkezésüket. A verseny sikerén felbuzdulva, rengeteg tapasztalattal felvértezve már a következő verseny szervezésébe fogtak, és bíznak benne, hogy hagyományt teremtettek ezzel a kezdeményezésükkel.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

A döntőről készült galériánk az alábbi linkre kattintva érhető el.