Alapértelmezett nézet
Kapcsolat Bejelentkezés
Hírek A fiatalokban továbbra is pozitív kép él a természettudományokról

A fiatalokban továbbra is pozitív kép él a természettudományokról

Magyar diákok ismét bebizonyították, hogy a fiatalok körében továbbra is népszerűek a természettudományok. Magyar diákok taroltak az 50. Nemzetközi Kémiai Diákolimpián, ahol négy érmet, köztük egy aranyat nyertek.

Az első kémiai diákolimpiát rendező ország utódai, Csehország és Szlovákia közösen szervezték az idei jubileumi versenyt, amelyen 76 ország tanulói vettek részt, ahol a nem hivatalos rangsorban a magyar diákok a tizedik körüli helyezést érték el.

A fiatalokban továbbra is pozitív kép él a természettudományokról

Annak ellenére, hogy az OECD országok felméréseik során úgy tapasztalták, hogy a fiatalokban pozitív kép él a természettudományokról, bebizonyosodott, hogy egyre kevesebben választják a természettudományos pályát, egyre kevésbé vonzóak az ilyen jellegű egyetemi, főiskolai szakok, mivel a tanulók nagyon keveset tudnak a tudományokhoz kötődő különféle foglalkozások lehetőségeiről.

Ezzel szemben idén is rekordszámú diák jelentkezett az Állatorvostudományi Egyetemre: közel 900 diák adta be jelentkezését, amiből több mint ötszázan első helyen jelölték meg az egyetemet, hogy itt kívánják folytatni a tanulmányaikat. Ez a szám is jól mutatja, hogy a természettudományok iránt továbbra is nagy érdeklődést mutatnak a frissen érettségizők.

Az Állatorvostudományi Egyetem a helyes természettudományos nevelési gyakorlat mentén nem csak a jövendő tudós-generációk kiképzésére törekszik, hanem arra is, hogy olyan állatorvosok hagyják el az egyetemet, akik magabiztosan használják a tudományokat.

 

Nyertesek:

Sajgó Mátyás, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulója arany érmet szerzett.

Botlik Bence, az ELTE Apáczai Csere János Gimnáziumból ezüstérmes lett.

Arany Eszter, a veszprémi Lovassy László Gimnázium és Czakó Áron, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium tanulója bronzérmet nyert.

 

Gratulálunk minden résztvevőnek és nyertesnek!